Sport
26.08.2023. 21:10
Beta

Skandal trese Španiju

Članovi stručnog štaba ženske fudbalske selekcije Španije podneli ostavke

1
Izvor: Beta/Europa Press / RFEF

Jedanaest članova stručnog štaba ženske fudbalske selekcije Španije podnelo je ostavke u znak neslaganja sa ponašanjem predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je prilikom dodele medalja na Svetskom prvenstvu nasilno poljubio igračicu Dženi Ermoso.

Ostavku je podnela i pomoćnica selektora Monserat Tome, dok se selektor Horhe Vilda još nije oglasio u vezi ovog slučaja.

Fudbalerke Španije osvojile su prošle nedelje titulu prvaka sveta, pošto su u Sidneju u finalu pobedile Englesku sa 1:0.

Na dodeli medalja Rubijales je u usta poljubio Ermoso, koja je posle utakmice rekla da joj se gest nije dopao, dok je u petak odbacila tvrdnje Rubijalesa da je poljubac bio uzajaman i uz saglasnost i da je tokom zagraljaja podigla predsednika Saveza.

Rubijales odbija da podnese ostavku, a ranije danas Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) suspendovala ga je na 90 dana, do okončanja istrage o nedoličnom ponašanju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

FIFA pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije
1

Skandal sa SP

24.08.2023. 14:59

FIFA pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istražni postupak protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je na dodeli medalja posle finala Svetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve