Sport
15.07.2019. 12:05
R.E./Tanjug/Foto:AP

CNN: Ðoković nije popularan kao Federer i Nadal, ali...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki CNN detaljno je analizirao veliku pobedu Novaka Ðokovića nad Rodžerom Federerom za trofej Vimbldona i u izveštaju napisao da srpski as možda neće biti popularan i voljen kod navijača kao Švajcarac i Rafael Nadal, ali ih redovno pobeđuje na najvažnijim turnirima.

U finalu u Londonu, opisanom kao istorijskom i veoma uzbudljivom zbog trajanja od skoro pet sati, ČN u prvi plan stavio je i Ðokovićevu proslavu titule, sada već tradicionalnu, jedenje trave.

Povezane vesti - ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION VIMBLDONA: Šesnaesta Grend slem titula

"Ðoković je spasao dve meč lopte i pobedio uvek popularnog Švajcarca u najdužem finalu u istoriji Vimbldona", navodi se u početku teksta.

Važan prostor dobila je i činjenica da je svetski broj jedan došao do brojke od 16 Grend slem titula i približio se rekordu Federera od 20, dok Nadal ima 18, a CNN Ðokovića vidi kao prvog favorita na US Openu.

"Sledeće godine moglo bi da dođe do promena, pogotovo ako Ðoković osvoji US Open, gde će, kako stvari stoje, biti prvi favorit", piše u tekstvu, uz podsećanje da Ðoković ima 32 godine i pet manje od Federera.

Povezane vesti - Ukoliko pobedi Federera, Đoković će ispisati istoriju tenisa

Ističe se i podatak da je Ðoković poslednji put poražen od Federera na Grend slemu čak pre sedam godina, u polufinalu Vimbldona, a od Nadala 2013. ako se izuzme Rolan Garos na kome je Španac dominantan.

"Možda nije popularan kao Federer ili Nadal i ne dobija toliko ljubavi od navijača, što iritira Ðokovića, ali ih redovno pobeđuje na turnirima "koji se računaju", zaključuju iz CNN-a.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve