Sport
29.06.2023. 13:25
R.E.

Sjajna vest

Srbija će ponovo imati dva predstavnika u Evroligi!

Kosarka
Izvor: Shutterstock

Posle sastanka deoničara Evrolige dileme više nema - Srbija će ponovo ponovo imati dva predstavnika u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

KK Partizan i KK Crvena zvezda će se i naredne sezone takmičiti sa najjačim klubovima u Evropi. 

Crno-beli su osvajanjem regionalne ABA lige stekli prioritet u odnosu na druge konkurente za specijalnu pozivnicu, a rukovodstvo takmičenja odlučilo je da istu pošalje i crveno-belima.

Naredne sezone ćemo u Evroligi gledati iste klubove kao i prošle sezone.

Promena je mogla da se desi u slučaju da je Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa odlučila da igra Evroligu. Na taj način bi makar na godinu dana potisnula Valensiju, međutim, u Gran Kanariji su procenili da im to finansijski nije isplativo

Ruski klubovi i dalje su pod suspenzijom.

Ono što će naredne sezone biti novina jeste da se uvodi plej-in pred četvrtfinalnu seriju.

To znači da će se, po uzoru na NBA ligu, klubovi plasirani od sedmog do desetog mesta uboriti za mesto među osam najboljih na Starom kontinentu.

Sedmi i osmi na tabeli će u jednoj utakmici odlučiti ko ide direktno u četvrtfinale. Poraženi iz tog duela će se za poslednje mesto u top osam boriti sa pobednikom duela devetog i desetog. Igraće se na jednoj utakmicu, a prednost domaćeg terena imaće tim koji bude bolje plasiran na tabeli.

Klubovi koje ćemo naredne godine gledati u Evroligi: 

Alba, Anadolu Efes, Monako, Baskonija, Crvena zvezda, Olimpija Milano, Barselona, Bajern Minhen, Fenerbahče, ASVEL, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Partizan Mozzart Bet, Real Madrid, Valensija, Virtus i Žalgiris.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan ostao bez važnog igrača
1

Zbogom posle ABA titule

27.06.2023. 21:15

Partizan ostao bez važnog igrača

Partizan je neposredno po osvajanju titule šampiona ABA lige ostao bez igrača koji je tokom minule sezone bio jedan od ključnih "šrafova" u crno-beloj mašineriji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve