Sport
20.09.2023. 20:32
Beta

U fokusu

Crvena zvezda traži smenu Filipovića i Šurbatovića

1
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je smenu generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovana Šurbatovića i predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića.

U dopisu upućenom predsedniku i potpredsedniku FSS, Draganu Džajiću i Branislavu Nedimoviću, Crvena zvezda je izrazila nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS-a i ljudima koji su "nedostojni i nesposobni" da srpski fudbal "vode u pravcu boljitka i razvoja".

Crveno-beli su naveli da su svi kadrovi prethodnog rukovodstva ostali na svojim mestima, bez promena u strategiji i načinu rukovođenja fudbalskim Savezom.

"Nismo spremni da prihvatimo status kvo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu", naveli su iz Zvezde, prenosi portal Mocartsport.

"Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda", dodaje se u dopisu.

Zvezda je podsetila da je imala mnogo problema sa prethodnim rukovodstvom, zbog kojih godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i zbog čega se i zalagala za promene u fudbalskoj organizaciji.

"Novo rukovodstvo FSS za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem. Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Кluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope", naveli su iz Zvezde.

Iz kluba iz Ljutice Bogdana su istakli da su, nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi, "još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu".

"Кako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Dejana Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde i to nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno", naveli su crveno-beli.

"Iz svih gore navedenih razloga, još jednom apelujemo na vas, kao odgovorne ljude i sportske prijatelje, da mora doći do promena unutar FSS na mnogim pozicijama. Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija", dodaje se.

To se, kako su istakli iz Zvezde, posebno odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

"To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji, a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima. Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima. Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo", zaključuje se u dopisu Crvene zvezde.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve