Sport
13.06.2023. 12:22
Beta

Formula 1

Da li će Hamilton i Mercedes nastaviti saradnju

1
Izvor: Beta/Reuters Pool / Albert Gea

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da bi sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton mogao da produži ugovor do trke Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, predstojećeg vikenda.

Hamiltonov ugovor sa Mercedesom ističe za šest meseci, spekulisalo se da ima ponudu Ferarija, ali je Volf rekao da je britanski vozač na korak od postizanja dogovora o uslovima novog ugovora.
 

"To će se uskoro dogoditi i pričamo o danima, pre nego o nedeljama. Trudimo se da to obavimo pre trke u Kanadi. Videću se danas s njim i možda ćemo o tome razgovarati. Imamo tako dobar odnos da se plašimo trenutka kada treba da razgovaramo o novcu", rekao je Volf za CNBC, preneo je Skaj.
 

Očekuje se da bi ugovor 38-godišnjeg vozača mogao biti višegodišnji i da bi on tako ostao u Formuli 1 i posle 40. rođendana.

"Luis je najvažnija ličnost u ovom sportu. On je svestran, ne radi se samo o trkanju, nego i van staze i moramo da ga zadržimo u sportu što duže. Iz perspektive ekipe, Luis i Mercedes su dugo zajedno. Nikada se nije trkao ni za jedan drugi brend osim Mercedesa. Obojica smo 2013. godine došli u ekipu i iz profesionalnog odnosa razvili smo prijateljstvo. To je bilo divno vreme", naveo je Volf.

Hamilton nema pobedu otkako je 2021. godine u kontroverznoj završnici posle grešaka direkcije trke, u poslednjoj trci u sezoni u Abu Dabiju zauzeo drugo mesto iza vozača Red Bula Maksa Verstapena, koji je tada osvojio titulu.

On i sada zaostaje 83 boda za vodećim Verstapenom, ali je u poslednje vreme Mercedes napredovao, pa su Hamilton i Džordž Rasel zauzeli drugo i treće mesto na prethodnoj trci u Španiji.

"Rezultat u Španiji je zaslužena nagrada za napore svih članova ekipe da nam obezbede dobar paket. Zadovoljni smo nastupom i to će nam pružiti osnovu na kojoj radimo. Ali moramo i da pazimo šta očekujemo. To je staza koja je odgovarala našim bolidima i moramo očekivati da će naši direktni konkurenti biti jači u narednim trkama", rekao je Volf.
 

"Zaostatak za Red Bulom je veliki i trebaće nam mnogo napornog rada da ga smanjimo. Ipak, spremni smo za izazov", dodao je on.

Šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju trkom za Veliku nagradu Kanade od 20 časova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve