Sport
14.06.2023. 21:45
R. E.

Amerikanci "znaju"

Jokić (ne)će igrati za Srbiju na SP

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić obradovao je navijače u Srbiji osvajanjem titule prvaka NBA lige sa Denverom, ali je onda došlo na red mnogo važnije pitanje - Da li će igrati za "orlove" na Mundobasketu ovog leta?

Odigrao je Nikola Jokić sezonu karijere i obezbedio Denveru prvi šampionski prsten u istoriji. Nosio je najveći teret Nagetsa na ramenima prethodnih meseci i beležio gotovo iz utakmice u utakmicu dabl-dablove i tripl-dablove.

Nakon naporne sezone svakako ima pravo na odmor, a da mu je preko potreban potvrdio je prvi komentar posle podizanja pehara kada je rekao da jedva čeka da ide kući u Sombor i posveti se svojoj drugoj ljubavi - konjima.

Srbija skida kapu i raduje se zbog Jokića, ali takođe se nada da će kao i u Denveru ovog leta biti "glavni šraf" u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu.

Selektor Svetislav Pešić takođe veruje, pa je posle osvajanja titule Denvera samo ponovio da je Jokić na reprezentativnom spisku, što valjda znači da ga oberučke očekuje na okupljanju. 

Ipak, kolike su realne šanse da Jokić predvodi orlove na Mundobasketu u Indoneziji, Japanu i na Filipinima?

Amerikanci kažu male!

Američki "Atletik" navodi da je jedan od glavnih razloga to što je MVP NBA finala izuzetno kasno završio napornu sezonu, ali i da Jokići u vreme SP imaju planiranu porodičnu proslavu "kojoj Nikola želi da prisustvuje".

"Tokom iscrpljujućeg NBA plej-ofa i finalne serije, obećanje da će nastupati za reprezentaciju nije bilo prioritet za Jokića. Odbio je da odgovara na pitanja u vezi sa svojim statusom sa nacionalnim timom. Zasad je Jokićeva naredna obaveza prisustvo šampionskoj paradi u Denveru", navodi u svom članku Džo Vardon, novinar Atletika, preneo je Sportklub.

Jokić je do sada bio član srpskog nacionalnog tima na tri velika takmičenja – 2016. godine je na Olimpijskim igrama Srbija osvojila srebro, 2019. kada je Srbija bila peta u Kini na Svetskom prvenstvu, i 2022. godine kada je sastav Svetislava Pešića završio učešće na Eurobasketu u osmini finala.

Mundobasket, u okviru kojeg će Srbija igrati na Filipinima, startuje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra. Srbija se u početnoj fazi turnira nalazi u grupi sa reprezentacija Južnog Sudana, Kine i Portorika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je Sombor proslavio NBA titulu (FOTO)
1

Jokićev rodni grad

13.06.2023. 14:21

Kako je Sombor proslavio NBA titulu (FOTO)

Samo što se razdanilo kada su najvatreniji navijači košarkaša Nikole Jokića u njegovom rodnom gradu Somboru uzvikivali "MVP" i proslavljali prvu šampionsku titulu Denvera u NBA ligi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve