Sport
28.08.2022. 09:02
R.E

Šta vi mislite?

Da li je OVO pravi razlog što Đoković ne igra na US Openu-u?

novak đoković
Izvor: Shutterstock

Britanska novinarka Sofi Korkoran, na svom Twitter nalogu skrenuila je pažnju svojih pratilaca na razlog zašto je teniski turnir US Open odbio srpskog tenisera Novaka Đokovića ove godine.

Najuspešniji teniser sveta, neće učestvovati na ovom turniru, a kao razlog je navedeno pravilo Sjedinjenih država da nevakcinisani strani građani nemaju pravo ulaska u tu zemlju.

Međutim, britanska novinarka Sofi Korkoran ima dodatno objašnjenje na koje je ukazale svojom objavom na Twitteru:

Na slici koju je obajvila vidi se da je jedan od sponzora turnira kompanija "Moderna", koja proizvodi i vakcine protiv korona virusa. 

"Oh, pitam se zašto nisu hteli da Đoković igra... Ne mogu nikako da smislim razlog", napisala je novinarka u provokativnom tvitu.

Sofi je ubeđena da je ovo razlog Đokovićevog odsustva sa prestižnog turnira, a sa njom se slaže i članica odbora Udruženja profesionalih tenisera (PTPA), Katarina Pijetlović.

"US Open sponzoriše vakcina "Moderna". Direktor US Opena Stejsi Alister je u odboru direktora Lejver kupa, koji je u vlasništvu Federera. US Open i USTA aktivno odbijaju da traže izuzeće za Novaka, dok istovremeno dozvoljavaju Amerikancima da igraju", poručila je nedavno ona.
 

 

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima... 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve