Sport
27.08.2022. 22:30
Promo

Svetsko prvenstvo

Da li znate gde su se pripremali naši odbojkaši i odbojkašice?

odbojka
Izvor: Shutterstock

Kopaonik je u letnjim mesecima privlačan, kako turistima koji u njemu nalaze svoj raj u prirodi, tako i profesionalnim sportistima i klubovima koji na toj planini imaju savršene uslove za trening i boravak istovremeno mlađih i iskusnih sportista. Čist planinski vazduh, veliki broj sunčanih sati i povoljna klima razlozi su zbog kojih vrhunski sportisti baš ovu planinu biraju za svoje pripreme, kao i hotel Grand Kopaonik zbog nenadmašnih sportskih sadržaja.

Pored komfora, sportistima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazen, kao i spa i wellness sadržaji na 2000 , prostrana teretana ali i sportska sala, jedina te vrste na Kopaoniku, sa površinom od 1000i terenima za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal. Samim tim, ovaj hotel je već tradicionalni domaćin sportistima i ekipama koje za svoje pripreme biraju baš Kopaonik, a mnogi od njih su upravo sa ovog mesta otišli na brojna svetska takmičenja, neretko se vraćajući sa najvećim priznanjima.

Ovog leta, upravo na Kopaoniku, u hotelu Grand, pripremale su se muška odbojkaška reprezentacija Srbije, za Svetsko prvenstvo u Sloveniji i Poljskoj, a ženska odbojkaška reprezentacija Srbije za Svetsko prvenstvo koje počinje u Holandiji i Poljskoj 23. septembra.

"Nije nam prvi put da boravimo ovde, ranija iskustva sa Kopaonikom i hotelom Grand su izvanredna, a ovog puta je i još bolje, otkako je hotel renoviran. Dvorana ima svoju toplinu i sve ono što je potrebno. Hotel svojim sadržajima za oporavak igrača, bazenom, saunom i svim ostalim sadržajem, pruža najveće moguće uslove za vrhunski rad, a Kopaonik pruža klimatske uslove jako dobre za period priprema“ rekao je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković, koji se osvrnuo i na očekivanja od Svetskog prvenstva.

"Mislim da je Ukrajina najteži protivnik, pre svega zato što će to biti otvaranje Svetskog prvenstva. Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje, pa i ostalim protivnicima, Portoriku i Tunisu, pristupamo sa najvećom mogućom pažnjom i najvećim mogućim motivom. Iz te grupe moramo da izađemo sa što boljim rezultatom kako bismo u osmini finala imali, koliko toliko, lakšeg protivnika. Medalja je veliki izazov za sve, teško je obećavati je, ali borbu nam niko ne može oduzeti“, dodao je Kolaković.

U idealnim uslovima za vrhunski trening ovog leta, osim odbojkaša, trenirali su i polaznici košarkaškog kampa YUBAC, koji više od 30 godina dolaze u ovaj kamp kako bi napravili prve korake sa košarkaškom loptom, unapredili sebe i svoje košarkaške sposobnosti. I ove godine, igru pod obručom vežbali su u sportskoj dvorani hotela Grand gde im je pokazni trening održao naš proslavljeni košarkaš.

Jedan od polaznika ovog kampa, a sada i njegov suvlasnik, najkorisniji igrač Fajnal fora i MVP Evrolige, Vasilije Micić svaki svoj slobodni trenutak provodi na Kopaoniku, budući da je na ovoj planini i odrastao. Kako je naveo, kamp je idealno mesto gde deca mogu da naprave prve košarkaške korake, ali i da se upoznaju, druže, izgrade nova prijateljstva i uživaju u igri.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako su srpski atletičari "oživeli" sport na pragu izumiranja
ivana vuleta 25. 8. 2022.

Bravo šampioni!

26.08.2022. 09:10

Kako su srpski atletičari "oživeli" sport na pragu izumiranja

Ovih dana se u Srbiji atletika piše velikim slovom. Zbog Almira, Adriane, Angeline. Tu je i Ivana Vuleta čija su slova A na kraju imena i prezimena, što svemu nudi i zrno simbolike jer je finiš njene karijere, koji se ne mora dogoditi sutra, zapravo početak nove ere srpske "kraljice sporta“. Ili se to možda samo čini?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve