Sport
09.09.2023. 11:19
R.E.

US Open

Medvedev o publici: "Bili su očajni, sada mogu na spavanje" (VIDEO)

Danil Medvedev 9.9.2023.
Izvor: EPA / WILL OLIVER

Iako su mnogi priželjkivali da u finalu US Opena gledaju još jedan duel između Đokovića i Alkaraza, Danil Medvedev je imao drugačiji plan.

Fenomenalni Rus savladao je Španca rezultatom 3:1 u setovima i zakazao susret sa najboljim srpskim teniserom. 

Posle meča, u razgovoru sa Meri Džo Fernandez na kraju meča, Medvedev je više puta pohvalio Alkaraza: 

"Ovaj uspeh mi puno znači. Protiv njega ove godine nije bilo lako igrati - ni ovde, niti bilo gde drugde. Pred ovaj meč je bilo mnogo sumnji u to da li mogu da ga pobedim; znao sam da ću morati da odigram na nivou 11 od mogućih 10 - ali sam na kraju odigrao "na 12 od 10." Odabrao sam taktiku da igram iz gema u gem - i srećan sam što ću ponovo biti u finalu", istakao je Medvedev, a potom dodao: 

"Alkaraz je mlad i igra neverovatno u pojedinim momentima. Činjenica je da morate da budete bolji od sebe da biste ga dobili, ali meni je to pošlo za rukom večeras!"
 

Kada Medvedev igra na US Openu, zagarantovan je "rat" sa publikom. Isti nije izostao ni tokom meča sa Špancem. 

"Moram da budem iskren - publika je bila neverovatna većeras. Odigrali smo neke lude poene i osetio sam, nazovimo to "ljubav" za obojicu. Jedino što je hiljadu španskih navijača na 5:3 vrištalo između prvog i drugog servisa. To nije baš lepo, ali pretpostavljam da su bili očajni i srećan sam što im nije pomoglo, pa sada mogu da idu da spavaju", rekao je uz osmeh Medvedev.
 

 

U nedelju ćemo gledati reprizu finala US Opena iz 2021. godine. Tada je bolji bio Medvedev čime je onemogućio Đokoviću da dođe do kalendarskog Grend slema. 

Medvedev je pred duel sa Đokovićem izjavio sledeće:

"Ne samo da je Novak ponovo svetski broj 1 - već je i osvajač 23. Grend Slem titule. Jednom sam uspeo da ga ovde pobedim u finalu, i daću sve od sebe da to ponovim i u nedelju", kaže Danil.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve