Sport
13.09.2018. 00:38
R.E./Blic

DELFINI BEZ MILOSTI: Savladana je i Amerika, sa Hrvatima za prvo mesto

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vaterpolisti Srbije su ostvarili i drugu pobedu u Svetskom kupu u Berlinu, pošto su bez mnogo problema savladali Sjedinjene Američke Države sa 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4), pa će se protiv Hrvatske boriti za prvo mesto u grupi B.

"Delfini" su na startu takmičenja u Nemačkoj prilično ubedljivo savladali Južnu Afriku sa čak 18 golova razlike, ali se u drugom meču očekivalo mnogo više neizvesnosti.

Ipak, ona je izostala, jer Amerikanci ni u jednom trenutku nisu bili konkurentni izabranicima Dejana Savića, što se videlo već u uvodnim minutima, pošto je Srbija u prvoj četvrtini imala i vođstvo od 5:1.

Već tada je moglo da se nasluti kako će se odvijati meč, jer su podmlađeni "delfini" konstantno podizali prednost, koja je dostigla maksimum u trećoj četvrtini. Tada je naša selekcija stekla osam golova viška (12:4) i pobeda je mogla da bude i znatno ubedljivija, ali su naši momci u finišu malo spustili gas, pa su Amerikanci koliko-toliko uspeli da ublaže poraz.

Najefikasniji u redovima evropskih šampiona bili su Dušan Mandić sa pet golova i Gavril Subotić, koji je tri puta pogodio protivničku mrežu.

U poslednjem meču grupe A vaterpolisti Srbije igraju u četvrtak (16 sati) protiv Hrvatske i taj duel će odlučiti ko će se sa prvog mesta plasirati u četvrtfinale Svetskog kupa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve