DENVER BEZ RAMPE Jokić može da igra za Srbiju

DENVER BEZ RAMPE Jokić može da igra za Srbiju


Sjajni centar će biti na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću od starta projekta “Rio 2016”

Trener Denvera Majk Meloun, ,ekipe za koju igra Nikola Jokić, stakao je da i pored straha od mogućih povreda neće braniti igračima da nastupaju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Prošlog leta čelnici Denvera su želili da Jokić ostane u Americi i vredno trenira za svoju prvu NBA sezonu. Mladi centar nije mogao da bude na raspolaganju Srbiji i selektoru Aleksandaru Đorđeviću. Hoće li ovoga puta biti drugačije? Iz Amerike stižu pozitivni signali. Trener Denvera Majk Meloun tvrdi da igračima neće uskratiti jedno tako veliko iskustvo.

– Najveći strah je da niko ne želi da se njegovi momci povrede. Ali kad se okrenem i pogledam Galinarija, Lovernja i Jokića koji imaju šanse da odvedu svoje nacionalne timove na Igre, sve mi je jasno. Ovo je jedno veliko životno iskustvo. Mi potpuno podržavamo ove momke i njihovu želju – rekao je Meloun.

Novinari u Americi su hteli da saznaju i stav Nikole Jokića.

– Bio bih počastvovan da igram za svoju zemlju – kratko je objasnio mladi centar.

Ako je verovati rečima trenera Melouna, nema prepreke da Jokić zaigra za Srbiju na kvalifikacionom turniru koji će biti održan u Beogradu. “Orlovi” će danas nešto posle 15.30 časova saznati imena potencijalnih rivala na Olimpijskim igrama. Kako sada stvari stoje žreb će sa velikom pažnjom pratiti i Jokić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar