Sport
08.08.2021. 07:54
Tanjug

Odbojka

Deveta medalja! Oboren rekord! (FOTO)

odbojka, 8. 8. 2021.
Izvor: EPA / HOW HWEE YOUNG

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto savladala Južnu Koreju 3:0 (25:18, 25:15, 25:15), .

Evropske i svetske šampionke uspele su da se oporave posle poraza u polufinalu od SAD, drugi put na turniru savladaju Korejke i nastave kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Pre pet godina u Riju osvojile su srebro, a sada bronzu.

Ubedljivo najefikasnija bila je Tiijana Bošković sa 33 poena, dok je Mina Popović osvojila osam.

"Ovo je jedna od naših najvažnijih medalja i učinila me možda i najviše ponosnim što vodim ovu ekipu", rekao je selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić.

"Ovo je veliki rezultat, javnost zna ili ne zna koliko smo imali problema sa sastavom ekipe, neke važne igračice nisu igrale (Brankica Mihajlović, prim. aut), neke nisu ni tu (Stefana Veljković, prim. aut). Jednostavno ovo nije ekipa koja je bila prvak sveta 2018, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju kao što su OLimpijske igre", izjavio je Terzić srpskim izveštačima u Tokiju.

"Odnos devojaka prema poslu i ponašanje zaslužuje pohvale i da budu primer drugima, da uče od njih, kako se ponaša jedna ekipa", dodao je selektor.

Odbojkašice Srbije za desetak dana očekuje Evropsko prvenstvo, gde će jedan od domaćina biti i Beograd.

"Biće teško, nije to toliko problem tela, ali glava da se oporavi biće problem. One su sada umorne, prazne, ja se nadam da će to brzo prevazići, dobiće nekoliko dana odmora, ali malo, za samo 10 dana počinje EP. Polako, gledaćemo iz meča u meč da dižu formu i budu najbolje kad je najpotrebije", kistakao je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zlatna Jovana: Ovo radim iz ljubavi
Jovana Preković, 8. 6. 2021.

Bravo i hvala ti!

06.08.2021. 09:18

Zlatna Jovana: Ovo radim iz ljubavi

Naša karatistkinja Jovana Preković je nakon ppbede nad Mervom Čoban iz Turske, pobedila i Kineskinju i tako osvojila zlatnu medalju u karateu u gategoriji do 61 kilogram!
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve