Sport
29.06.2021. 19:05
R.E./UpWorThy

Najmlađe olimpijke

Devojčice na skejtovima

Skejt
Izvor: Shutterstock

Dve dvanaestogodišnjakine postaće najmlađe učesnice Olimpijskih igara ove godine u Tokiju. Ove dve devojčice bave se skejtbordingom, koji je od ove godine zvanično uveden u program Olimpijskih igara.

Kokona Hiraki iz Japana i Skaj Braun iz Velike Britanije će se takmičiti u park skejtbordingu, koji uključuje trikove na rampama kakve se nalaze u skejt parkovima. Pored toga, ove godine će se prvi put na Olimpijadi pojaviti i park skejtbordig koji uključuje i trikove na klupama, gelenderima, stepenicama zidovima i padinama.

Skaj Braun je trenutno kotirana kao treća na rang listi najboljih park skejterki, a Hiraki se nalazi na šestom mestu. U top deset najboljih skejterki na svetu nalazi se šest predstavnica Japana, pa je konkurencija u toj zemlji žestoka. Međutim, Hiraki je izjavila da nije dozvolila da je to uplaši pred kvalifikacije. "Uživala sam u vožnji kao i inače, nisam čak ni bila nervozna", rekla je ona, prenosi UpWorThy.

Za Skaj Braun odlaganje igara za godinu dana se pokazalo kao srećna okolnost. Ona se prošle godine ozbiljno povredila tokom treninga, pa je pravo čudo da se oporavila tako brzo i uspela da osvoji drugo mesto na kvalifikacijama za Tokijo. Kaže da ne oseća stres pred veliko takmičenje "Uvek sam otvorena za nova iskustva, volim da vidim gde će me život odvesti."

Prošle godine, legenda skejtbordinga Toni Hok, izjavio je da je Braun "jednorog" u skejtbordingu. 

"Ona ima ogroman potencijal, mogla bi da postane najbolja skejterka ikada, ček i u opštoj kategoriji, ne samo ženskoj."

Bez obzira da li uspeju da osvoje medalje na takmičenju ili ne, odlazak na olimpijske igre sa 12 godina je ogroman uspeh za ove devojke! Bravo!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zabranjen alkohol na Olimpijskim igrama
Alkohol

Organizatori odlučili

23.06.2021. 10:20

Zabranjen alkohol na Olimpijskim igrama

Konzumiranje alkoholnih pića biće zabranjeno na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine, saopštila je predsednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara Seiko Hašimoto.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve