Sport
13.01.2024. 14:00
Beta

Evropsko prvenstvo

Đerona: "Sve je i dalje u našim rukama"

1
Izvor: Beta/DPA / Marco Wolf

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona rekao je danas, pred utakmicu protiv Mađarske na Evropskom prvenstvu, da je dobro što je i dalje sve u rukama njegove ekipe.

"Pre nego smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu, kako bismo odmah uradili adekvatnu analizu. Кratki video snimci koji pokazuju šta treba ispraviti su napravljeni i sada imamo sastanke sa igračimo pojedinačno kako bismo ih zajedno sagledali. Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo", rekao je Đerona, prenosi Rukometni savez Srbije.
 

"Znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo se jedan bod što znači da je sve i dalje u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba se fokusirati na dobre stvari koje smo uradili", dodao je Đerona.

Rukometaši Srbije su u subotu, u prvom kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj, odigrali nerešeno sa Islandom 27:27, iako su na manje od minut pre kraja imali dva gola prednosti.

Pred Srbijom je u nedelju meč drugog kola protiv Mađarske koja je na startu turnira slavila protiv Crne Gore (26:24).

"U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik - ima još krupnije. Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice", rekao je Đerona.
 

"Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodatni neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore", dodao je selektor Srbije.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju od 20.30.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve