Sport
02.02.2022. 18:40
Tanjug

Akademija Laureus

Đoković nominovan za najboljeg sportistu 2021. godine

Novak Đoković
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prvi teniser sveta Novak Ðoković nominovan je za najboljeg sportistu u 2021. godini u tradicionalnom izboru Akademije Laureus.

Ðoković je ovo priznanje osvajao četiri puta u karijeri, a kako je saopšteno uz njega u užem izboru su "sveže penzionisani" Tom Brejdi iz NFL-a, fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski, šampion u Formuli 1 Maks Ferstapen, plivač Kejleb Dresel i atletičar Elijud Kipčoge.

Kandidatkinje u ženskoj konkurenciji su australijska teniserka Ešli Barti, fudbalerka Aleksija Puteljas, ateltičarke Ilejn Tompson Hera i Alison Feliks i plivačice Ema Mekion i Kejti Ledek.

Za najbolji tim konkurišu fudbalske reprezentacije Argentine i Italije, ženski fudbalski tim Barselona, Mercedes iz Formule 1, NBA ligaš Milvoki i kineska olimpijska sekcija u skokovima u vodu.

Za povratnika godine nominovani su Simon Bajls (gimnastika), Skaj Braun (skejtbord), Mark Kavendiš (biciklizam), Tom Dejli (skokovi u vodu), Mark Markes (Moto GP), Anemik van Vlojten (biciklizam).

Za proboj godine kandidati su Neradž Čopra (atletika), Danil Medvedev (tenis), Pedri (fudbal), Ema Radukanu (tenis), Julimar Rohas (atletika), Ariarna Titmus (plivanje).

Nagrade će biti dodeljene na proleće.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve