Sport
12.01.2022. 10:11
R.E.

Saopštenje

Đoković o testu na koronu i grešci koju je napravio

Novak Đoković
Izvor: AAP / JAMES ROSS

Situacija oko Novaka Đokovića i njegovog igranja na Australijan openu i dalje nije gotova. Australijiski ministar za imigraciju Aleks Houk i dalji nije doneo odluku o mogućoj deportaciji.

U međuvremenu, dok se čeka konačna odluka, nastavile su da kruže razne informacije o Novakovom pozitivnom testu na koronavirus kao i o dokumentaciji sa kojom je Đoković ušao u Australiju. 

Kako bi stao na put dezinformacijama Novak Đoković se oglasio putem društvenih mreža i objasnio čitavu situaciju. 

"Hoću da se obratim zbog dezinformacija oko mojih aktivnosti i pojavljivanja na događajima u decembru, koji su prethodili mom pozitivnom PCR rezultatu na kovid testiranju. Ove dezinformacije moraju da budu ispravljene, posebno u interesu šire zainteresovanosti zajednice oko mog boravka u Australiji i da bih govorio o stvarima koje su do sada bile vrlo štetne i zabrinjavajuće po moju porodicu", počeo je Đoković.

"Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na kovid-19. Mada nisam imao simptome, 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci. Pre odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja", objašnjava Đoković.

"Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’Ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želeo da izneverim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu."
 

"Što se tiče detalja oko putne deklaracije, nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i rešilo."

"Osetio sam da je važno da razjasnim dezinformacije, ali više se neću oglašavati iz poštovanja prema vladi Australije i trenutnom procesu. Uvek je čast igrati na Australijan openu. Taj turnir je veoma voljen među igračima, navijačima i u zajednici, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta. Samo želim da imam mogućnost da se takmičim protiv najboljih tenisera sveta i nastupim pred najboljim navijačima", stoji u saopštenju Novaka Đokovića na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković - slike koje govore sve (FOTO)
Novak Đoković, 10. 1. 2022.

Australija/Beograd

10.01.2022. 16:09

Novak Đoković - slike koje govore sve (FOTO)

"Novak Ðoković je slobodan, on je već bio na terenu, nakon što je pušten na slobodu", izjavio je brat srpskog tenisera Ðorđe Ðoković na konferenciji za novinare u Beogradu. Vest je eksplodirala širom sveta. Pogledajte kako je tim povodom bilo u Melburnu i u Beogradu...
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve