Sport
27.01.2023. 13:08
R.E.

Australijan open

Đoković: "Stefanose, vidimo se za dva dana"

Novak Đoković
Izvor: AAP / LUKAS COCH

Novak Đoković je na korak od rekordne desete titule na Australijan openu. Na putu do istorijskog uspeha stoji mu Stefanos Cicipas.

Ovo nikako neće biti obično finale. Đoković će igrati za 10. titulu u Melburnu, 22. grend slem u karijeri i prvo mesto na ATP listi. Sa druge strane Cicipas se bori za svoju prvu grend slem titulu i prvo mesto.  

Grk igra sjajan tenis i biće više nego dostojan protivnik Đokoviću u finalu Australijan opena. 

Nakon što je sa 3:0 u setovima pobedio Amerikanca Tomija Pola, najbolji srpski teniser osvrnuo se na predstojeći meč sa Cicipasom. Đoković i Cicipas su do sada igrali 12 puta, a srpski teniser pobedio je u 10 mečeva, od kojih u poslednjih devet. Jednom su igrali u finalu grend slem turnira, 2021. na Rolan Garosu, kada je grčki teniser imao dva seta prednosti, ali je izgubio posle pet setova.

"Dobio sam taj meč, tako da su pozitivna sećanja. Gubio sam 2:0 u setovima, i mislim da sam se tad prvi put vratio iz takvog zaostatka u finalu. Uvek je sa njim fizička, mentalan i emotivna bitka, i spreman sam. Popravio se, jedan je od najboljih na turu, ali i najzanimljivijh sa njegovim zanimanjima i frizurom. U nedelju će biti biznis posao za obojicu, neka bolji pobedi".
 

Zatim je Novak prokomentarisao kako se oseća nakon plasmana u novo finale.

"Sjajno je, savršeno, na 110 osto sam. Stefanose, vidimo se za dva dana. Nisam svež kao na početku turnira, ali uložili smo mnogo rada i posla da bih bio dovoljno dobar i da bih igrao mečeve u pet setova. Iskustvo mnogo pomaže. Velika bitka, između poena nije bilo previše vremena. Imali smo obojica teške noge u prvom setu, ali sačuvao sam nerve i koncentraciju. Bolje sam u nastavku udarao lopticu i srećan sam što sam prošao u finale".
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve