Sport
23.01.2023. 11:46
R.E./Beta

Lagano do pobede

Đoković u najboljih osam Australijan opena

1
Izvor: Beta / AP / Ng Han Guan

Srpski teniser Novak Đoković je nakon samo dva sata glatko pobedio Aleksa de Minora rezultatom 6:2, 6:1, 6:2, i tako se plasirao u četvrtfinale turnira u Australiji.

Đoković je odigrao sjajan meč i svoj prvi deul protiv De Minora rešio posle dva sata i šest minuta igre na "Rod Lejver" areni. Srpski teniser je šest puta oduzeo servis rivalu servis i ostavio ga bez ijedne brejk šanse.

Naredni rival Đokovića, na putu ka rekordnoj desetoj tituli u Melburnu, biće Rus Andrej Rubljov koji je posle velike borbe eliminisao Danca Holgera Runea u pet setova.

1
Izvor: AP / Aaron Favila

Do rezultata 3:2 u prvom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, a onda je Đoković potpuno preuzeo kontrolu i diktirao dešavanja na terenu.

Vezao je tri gema i dobio prvi set, a seriju je nastavio i u drugom setu u kojem je rivalu prepustio samo jedan gem. Đoković je sa dva brejka počeo treći set i najavio brzi završetak meča.

Ovo je bila deveta pobeda Đokovića od početka 2023. godine, a 38. uzastopna u Australiji. On nije izgubio na Australijan openu od 2018. godine (nije igrao 2022), pa je ovim trijumfom upisao 25. pobedu i tako izjednačio svoj najduži niz pobeda na prvom grend slem turniru u sezoni.

Đoković i Rubljov su se do sada sastajali tri puta i srpski teniser trenutno vodi sa 2:1. Poslednji susret pripao je srpskom teniseru na završnom turniru u Torinu prošle godine.

U preostalim parovima četvrtfinala sastaće se Karen Hačanov - Sebastijan Korda, Stefanos Cicipas - Jirži Lehečka i Tomi Pol - Ben Šelton.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković saznao ime potencijalnog rivala u četvrtfinalu
1

Australijan open

23.01.2023. 09:38

Đoković saznao ime potencijalnog rivala u četvrtfinalu

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Danca Holgera Runea posle velike borbe u pet setova sa 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(11:9).
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve