Sport
26.08.2019. 13:03
R.E./Index.hr/Foto:EPA

DODELA ZLATNE LOPTE JE BILA NAMEŠTENA? Blater: Mesi mi je bio favorit, ali onda je pozvao Perez...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši prvi čovek FIFA-e Sep Blater dao je zanimljiv intervju za BBC, u kojem je otkrio neke neobične stvari oko dodele Zlatne lopte 2013. godine.

Osvajač je tada bio Kristijano Ronaldo, drugi je bio Mesi, a treći Frenk Riberi. Blater je priznao da te godine nije bilo sve po pravilima, prenosi Index.hr.

Švajcarac je za BBC rekao kako je uoči dodele njegov favorit bio Argentinac te da je to javno priznao, a onda ga je nazvao gazda Reala Florentino Perez, nakon čega se sve promenilo.

"Uoči dodele Zlatne lopte za 2013. godinu, rekao sam da je Leo Mesi moj favorit. Ubrzo nakon što su mediji preneli tu moju izjavu, nazvao me Florentino Perez i zatražio od mene da povučem te izjave ili ih promenim. Rekao sam mu da svi imamo pravo glasa i da je sve stvar osobnog ukusa", rekao je Blater pa je dodao:

"Perez me tokom telefonskog razgovora podsetio da sam ja počasni član madridskog Reala i da on kao predsednik Reala to ne može da dopusti. Nakon toga je Zlatna lopta za 2013. godinu dodeljena Kristijanu Ronaldu."

Povezane vesti - RONALDO: Možda završim karijeru sledeće godine

Blater je osramoćen i izbačen iz fudbala nakon što je dokazano da je uzimao mito kako bi Katar dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve