Sport
19.08.2019. 12:15
R.E.

ĐOKOVIĆ UOČI US OPENA: "Mislim da imam dobre šanse za titulu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iako nije uspeo da odbrani titulu u Sinsinatiju, Novak Đoković nije preterano žalio već je svu pažnju usmerio na naredni Grend Slem US Open.

Priliku za 17. Grend Slem imaće već u NJujorku gde će kao prvi nosilac braniti titulu koju je ranije osvajao tri puta.

"Kada sve saberem, mnogo toga pozitivnog bilo je u mojoj igri. Možda sam izgubio meč, ali verujem da nisam mnogo grešio. Izgubio sam od igrača koji je igrao zadivljujuće. Prihvatam to i idem dalje, u Njujork, čeka me nedelju dana treniranja i priprema", rekao je Đoković.

Đoković iza sebe ima sjajnu sezonu, ali i pobednički niz na velikim turnirima. Na poslednjih pet Grend Slem turnira, osvojio je četiri i sa puno samopozdanja počinje pripreme za Njujork.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/John Minchillo)

"Cilj mi je da se maksimalno pripremim za US Open. Dopadaju mi se uslovi na Flašing medouzu, igranje na centralnom terenu. Boriću se za titulu kao i svi drugi, mislim da imam dobre šanse. Osećam se dobro i jedva čekam da turnir počne", istakao je prvi teniser sveta.

Pročitajte još - Đoković ubedljivo prvi na vrhu, Kecmanovićev skok karijere

Prvi reket sveta i dalje ima ubedljivu prednost u odnosu na, prvog pratioca, Rafalena Nadala koji za njim zaostaje više od 3.000 bodova.

Jedino što može da brine jeste bol u laktu koji je Đoković osetio nakon četvrtfinalnog meča u Sinsinatiju.

U pauzi između petog i šestg gema drugog seta pri rezultatu 4:1, Novak je od masera zatražio da mu izmasira mišić u predelu iznad desnog lakta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve