Sport
26.06.2019. 14:23
R.E./Index.hr

DONČIĆEV OTAC: Luki će biti sve teže, ali može da postane legenda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Luka Dončić je ove nedelje i službeno proglašen za najboljeg rukija NBA lige. Iza reprezentativca Slovenije je još jedna sjajna sezona u kojoj je postao tek peti ruki sa prosekom većim od 20 koševa, pet skokova i pet asistencija.

Tako je samo nastavio bajku započetu u Evropi, gde je pre odlaska u NBA postao kontinentalni prvak, kako sa Real Madridom tako i sa slovenskom reprezentacijom, piše Index.hr.

U razgovoru za 24ur njegov otac Saša, takođe bivši košarkaš, a sada trener, osvrnuo se na nagradu i dosadašnji tok Dončićeve karijere u Americi.

Povezane vesti - KOKOŠKOV: Želim da vodim Srbiju, ali neka Sale dugo ostane

"Gledajući na to kao otac, za mene je on ionako najbolji na svetu. Ali čak i gledajući kao trener, imao je konstantnu sezonu i mislim da je potpuno zaslužio nagradu. Iznenadio je sve, pogotovo Amerikance", rekao je Saša Dončić, ali je brzo pozvao na oprez.

"Sve legende nekad su bili početnici, tek su kasnije postali legende. Nadam se da će Luka slediti taj put."

Kaže da se od prvih pripremnih utakmica s Dalasom videlo da Luka nije slučajno u NBA ligi.

"On je takav tip igrača da se brzo uklopi u svaki stil igre i preuzme uzde čim se otvori prilika da se pokaže kao vođa, a to je učinio i ovde. Treba reći da je jedan od ključnih poteza napravio Dalas koji ga je doveo trejdom iz Atlante jer Dalas poštuje evropske igrače više nego bilo koji drugi klub. Mislim da je bilo u zvezdama zapisano da će ovo biti njegova sezona."

Povezane vesti - ZA ISTORIJU: Luka Dončić prestigao Medžik Džonsona

Pohvale Luki stižu sa svih strana, ali Dončiću starijem sve su jednako drage.

"Ako vas hvale, nema razloga da razlikujete pohvale. Luka je s 20 godina već toliko toga postigao, tek je drugi Evropljanin  ruki godine, nakon Gasola. Svaka pohvala je dobra, bilo da dolazi od Čarlsa Barklija, Šekila O'Nila ili bilo kog evropskog velikana."

Saša Dončić smatra da će Luki druga sezona biti teža.

"On je jako svestan koliko će biti bitna. Sad je bio neki Evropljanin, možda malo iznenađenje, možda su ga na početku malo potcenili... Ali verujem da je dovoljno siguran i sposoban da se dobro pripremi za novu sezonu. Ali govorimo o 20-godišnjem dečaku, pred kojim je barem 10-15 godina igranja u NBA ligi. Ne treba biti previše razočaran ne bude li sve išlo kako treba, ali znam da će početi kritike čim na nekoj utakmici ne postigne dvocifreni broj koševa."

Na parketu će Luka imati dostojnog partnera, Letonca Porzingisa, koji zbog povrede nije igrao protekle sezone, a Mavsi imaju i dovoljno prostora pod "salary capom" da dovedu još jedno jako ime.

"Porzingis je vrhunski igrač, ali činjenica je da obojica vole igrati s loptom pa ne znam kako će to uticati na igru. Obojica su vrhunski igrači i nadam se da će dobro raditi zajedno, a ne jedan drugom biti konkurencija. Verujem da će se u Dalasu pobrinuti da svi igraju timski i da će to biti lepa priča", zaključio je Saša Dončić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve