“DOSTA NAM JE” Džordan: Jedinstveno protiv rasizma

“DOSTA NAM JE” Džordan: Jedinstveno protiv rasizma

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT


Već petu noć zaredom Amerika je na nogama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Širom SAD organizuju se protesti koji su u nekoliko navrata prerasli i u fizičke sukobe.

Iako je kroz karijeru izbegavao da se oglašava povodom politike, svoj glas je povodom ovog tragičnog događaja podigao i vlasnik Šarlot Hornetsa, legendarni Majkl Džordan.

“Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje kože u našoj zemlji. Dosta nam je”, naveo je Džordan u pisanoj izjavi i pozvao na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

On je poručio da u ovom momentu svi moraju da pokažu saosećanje i empatiju i da nastave mirno da izražavaju negodovanje protiv nepravde i traže odgovornost.

“Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve”, poručio je legendarni košarkaš Čikaga, osvajač šest NBA titula, a trenutno vlasnik Šarlota.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar