Sport
19.11.2020. 20:17
Tanjug

"DOSTA VIŠE" Vidić: Sram vas bilo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nemanja Vidić bivši fudbaler i reprezentativac Srbije oglasio se saopštenjem u kome je kritikovao rukovodstvo Fudblaskog saveza Srbije (FS S) nakon neuspeha u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Dosta više! Imam potrebu da kažem ono što mi je na srcu i podelim svoje razmišljanje sa javnošću. Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama.Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smenjuje trenera koji se plasira na Svetsko prvenstvo?!", napisao je nekadašnji igrač Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester Junajteda i Intera u pismu dostavljenom medijima.

"Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njiohovoj sudbini. Uče decu da je za put do uspeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije merilo, ni fudbalski, a ni ljudski."

"Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra...) Tek kada se to bude promenilo onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj reprezentaciji! Što kaže naš narod: "Kako seješ, tako i žanješ".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/MATTEO BAZZI

Vidić je istakao da ovakav sistem traje već dugi niz godina.

"Kažu, uvek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener/selektor nije valjao u poslednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar!Pa iz kog sistema je izašao taj kadar? Sram vas bilo! Javljaju se uvek poslušnici koji kritikuju posleidcu, a ne uzrok problema i tako brane predsednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju “uspehe“ koje je postigao predsednik Saveza (neregularnost prvenstv a, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podele u društvu, produbio nepoverenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o “uspesima reprezentacije“)", rekao je Vidić i dodao:

"Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili! Dok se to ne promeni - nema napretka!Baš me interesuje koji će sledeći stručnjak da se javi da brani takav sistem,“ napisao je u svom pismu Vidić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve