Sport
26.09.2023. 16:55
Beta

Crvena zvezda

Duško Ivanović: "Skup dobrih igrača ne znači i dobar tim"

Duško Ivanović
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je u Beogradu, pred početak nove sezone, da crveno-beli imaju napadački bolji tim, ali da moraju da igraju i dobru odbranu ako žele da osvajaju trofeje.

"Imali smo predsezonu u nekompletnom sastavu, jer je nekolicina igrača igrala na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno odradili pripreme, najviše zahvaljujući uvodnom delu u Staroj Pazovi gde smo imali izvanredne uslove. Mogli smo fizički da se dobro spremimo i da postavimo sisteme u odbrani i napadu", rekao je Ivanović tokom Evroliginog dana za medije, prenosi Mocartsport.
 

"Novi igrači su na prijateljskim utakmicama pokazali da imaju kvalitet koji smo mislili da imaju. Samo je pitanje vremena da se uklopimo. Treba vremena da svi ti igrači, a ima ih dosta, nađu svoje pravo mesto, ali sam dosta zadovoljan ovim što smo dosad uradili", dodao je on.

Košarkaši Crvene zvezde će u subotu gostovanjem Igokei započeti novu sezonu u ABA ligi, dok će narede nedelje dočekati Asvel na startu takmičenja u Evroligi.

"U velikom sam klubu i tu su ciljevi uvek najveći. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da dođemo. Primarni cilj je da dobijemo prvi meč, pa ćemo da vidimo za dalje", rekao je Ivanović.
 

Ivanović je istakao da je siguran da je Zvezda dovela dobre igrače. 

"Ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim. Treba da radimo da bismo ga napravili. Imamo 10 novih igrača i to je sasvim novi tim. Ima tu nekoliko momaka koji su bili prošle godine, ali u svakom slučaju sada nam je potrebno vreme, ali ga nemamo i nećemo ga ni tražiti. Moramo biti spremni za početak", rekao je on.

Po njegovim rečima, najveći zadatak, nešto na čemu će crveno-beli morati da rade je odbrana.

"Imamo ove godine napadački bolji tim, talentovanu ekipu, ali da bismo ostvarili dobar rezultat i nešto osvojili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom, jer to je put do uspeha", zaključio je Ivanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda pala posle drame! Makabi bolji na Kipru
Crvena zvezda

Pripremni turnir

22.09.2023. 20:50

Zvezda pala posle drame! Makabi bolji na Kipru

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su nakon dva produžetka od Makabija (112:109) u prijateljskom meču na turniru na Kipru

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve