Sport
21.06.2022. 16:54
Beta

"Pokazali smo karakter"

Dve identične pobede Srbije na SP u basketu

Basket 3 na 3
Izvor: Shutterstock

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je u utorak u Antverpenu selekciju Portorika sa 21:19, u meču drugog kola Grupe A Svetskog prvenstva.

Posle uvodne pobede na šampionatu protiv Novog Zelanda, Srbija je upisala i drugi na trijumf u Antverpenu identičnim rezultatom (21:19) i skoro na identičan način.

Portoriko je mnogo bolje počeo meč, poveo je sa 9:3, ali je Srbija uspela prvo da izjednači na 14:14 da bi u finišu meča preokrenula rezultat i stigla do pobede.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Marko Branković sa osam poena, po šest su postigli Dejan Majstorović i Mihailo Vasić, dok je Strahinja Stojačić ubacio jedan poen. U timu Portorika najbolji je bio Gilberto Klavel sa deset poena.

Kapiten reprezentacije Srbije u basketu 3x3 Dejan Majstorović rekao je da njegova ekipa nije zadovoljna kako je odigrala prva dva meča na Svetskom prvenstvu, ali je istakao da je važno da su pokazali karakter i upisali dve važne pobede.

"Nismo zadovoljni načinom na koji smo igrali danas obe utakmice, a igrali smo protiv dve veoma snažne ekipe fizički i imali smo problema da ih zaustavimo pod košem, kao i da zagradimo koš", rekao je Majstorović, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Bitno je da smo pokazali karakter u oba basketa iako smo umeli da gubimo i sa po 5-6 poena razlike. Na kraju smo ostvarili dve veoma važne pobede za nas i nadamo se da ćemo podizati formu iz dana u dan", dodao je on.

Srbija će naredna dva meča na šampionatu sveta igrati u četvrtak, prvo protiv Brazila od 12.20, a potom od 14.00 protiv Francuske.

Prva ekipa iz grupe ide direktno u četvrfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igrati baraž meč za plasman u četvrfinale.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo! Maestro je najbolji basketaš na svetu
dejan Majstorovic

Dejan Majstorović

04.10.2021. 09:37

Bravo! Maestro je najbolji basketaš na svetu

Reprezentativac Srbije u basketu Dejan Majstorović nalazi se na prvom mestu FIBA 3x3 rang liste igrača.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve