DVORANSKO PRVENSTVO SVETA Samo Ivana ide u Portland

DVORANSKO PRVENSTVO SVETA Samo Ivana ide u Portland


Španovićeva ima četvrti najbolji rezultat u sezoni – 6,85 metara

BEOGRAD – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović biće jedina predstavnica Srbije na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

Srpska rekorderka u skoku u dalj, u Americi će braniti bronzanu medalju sa šampionata u Sopotu, a trenutno ima četvrti najbolji rezultat u sezoni – 6,85.

Takmičenje u Portlandu biće na neki način revolucionarno, s obzirom na to da neće biti kvalifikacija, nego će svih 16 takmičarki direktno u finale, gde će svaka od njih imati po tri skoka. Mesto u četvrtoj i petoj seriji obezbediće osam najboljih, dok će priliku na šesti skok imati samo četiri najbolje plasirane.

– Jasno je da su IAAF i organizatori u Portlandu želeli maksimalnu pažnju da posvete najboljim atletičarima, ali odluka da 16 takmičara na stupa u finalu znači i veliku pauzu između prve tri serije, oko 20 minuta, pa teško da možemo očekivati vrhunska ostvarenja u nastavku takmičenja-izjavio je Goran Obradović, trener Ivane Španović.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se favorizuju daljašice čiji treneri nisu u stanju da podese formu za kvalifikacije i finale.Mislim da na novom konceptu treba još dosta da se radi, ali videćemo kako će se devojke snaći na zaletištu. Što se tiče Ivane, odlično smo  radili, a sa novim pravilima ide i nova taktika. Cilj je da u prve tri serije skoči bar približno koliko vredi u ovom trenutku, a za koji plasman će to biti dovoljno ne zavisi samo od nas- poručio je Obradović.

Na šampionatu sveta u Portlandu učestvovaće 500 atletičara iz 148 zemalja, a Španovićeva na zaletište izlazi 19. marta u tri sata ujutro po srpskom vremenu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar