Sport
12.11.2019. 19:44
Index. hr

DŽORDANOV PRIJATELJ O OPKLADI: Pili smo ceo dan i igrali golf, a on je razbio Klivledn

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nije tajna da je Majkl Džordan veliki ljubitelj golfa i klađenja. O najboljem košarkašu svih vremena zbog toga kriuže razne zanimljive priče, a najnoviju je ispričala hokejaška legenda NHL-a i Chicago Blackhawksa.

Džeremi Ronik ispričao je Complex Sportu jednu vrlo zanimljivu dogodovštinu o klađenju s Džordanom. Činilo se nemoguće da će zvezda Čikago Bulsa dobiti opkladu, ali je Džordan na kraju ipak uspeo, prenosi Index.hr.

"Igrali smo golf i pobedio sam ga nekoliko puta. Zaradio sam nekoliko hiljada dolara i on se spremao da ide kući. Bulsi su te večeri igrali protiv Klivlenda. Bilo je deset sati ujutro i na odlasku mi je rekao: 'Ne, hajde da odigramo još jednu partiju'", prepričava Roenik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/ERIK S. LESSER

Hokejaš je ponovno dobio Džordana u golfu i zaradio još nekoliko hiljada dolara, ali partija se odužila pa je Džordan na utakmicu s Kavsima morao da ide pravo sa golf terena.

Povezane vesti - Kapiten. Lider.

"Nastavili smo da igramo i pijemo celo poslepodne, popili smo valjda po deset piva, i on je posle toga išao pravo na utakmicu. Zafrkavao sam ga da ću sada sav novac koji sam dobio zahvaljujući pobedama protiv njega u golfu staviti na pobedu Klivlenda.

Na to mi je rekao: 'Znaš šta? Kladim se da ćemo pobediti 20 razlike i da ću ja postići više od 40 poena.' Pristao sam iste sekunde. Ko ne bi? Čovek na kraju ubaci 52 poena, a Bulsi dobiju Kavse s 26 ili nešto slično razlike", dodaje Roenik.

Iako Roenick nije rekao o kojoj se tačno utakmici radilo, pogledom u arhivu to je verojatno bila utakmica koja se odigrala 28. marta 1992. godine. Džordan nije postigao 52 poena, ali ih je ubacio 44, a Kavsi su izgubili 126:102.

Te sezone Bulsi su otišli do kraja i uzeli prsten pobedivši Portland u šest utakmica finala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve