Sport
19.11.2023. 12:31
Beta

Formula 1

"Kriv sam za incident sa Verstapenom"

1
Izvor: AP / Darron Cummings

Vozač Mercedesa Džordž Rasel prihvatio je krivicu za incident sa Maksom Verstapenom iz Red Bula tokom trke  Formule 1 za Veliku nagradu Las Vegasa, posle kojeg je zbog kazne trku završio na osmom mestu.

"Još jedna propuštena prilika ovog vikenda. Incident sa Maksom je potpuno moja krivica. Nisam ga video, to je bilo potpuno u mojoj slepoj tački u krivini 11. Nisam tamo očekivao preticanje, pošto posle toga imate veliki dugi pravac sa DRS zonom", rekao je Rasel za Skaj posle trke.

Do incidenta je došlo sredinom trke prilikom preticanja, Verstapen je pokušao da obiđe Rasela, koji ga je zakačio. Vozač Mercedesa je zbog toga dobio kaznu od pet sekundi na rezultat. On je trku završio na četvrtom mestu, ali je posle primene kazne na kraju bio osmi.

"Bili smo u trci za podijum. Uspeo sam da dođem do četvrtog mesta, ali pet sekundi kazne me je bacilo na osmo mesto. Ova sezona jedna loša stvar ide za drugom. Tempo je bio jak, ali ne jak kao Red Bulov i Ferarijev. Kada imaš brz bolid sreća je uvek na tvojoj strani, ali kada imaš problema, sreća te nikada ne prati", naveo je Rasel.

Njegov timski kolega Luis Hamilton zauzeo je sedmo mesto, u trci u kojoj je na njegovom bolidu bila probušena guma, posle čega je pao na 19. mesto.

"Trka je bila zahtevna. Počeo sam na tvrdim gumama i to je na početku bilo nezgodno. Neko me je udario otpozadi, mislim da je to bio Karlos (Sainc) i pokušao sam da ne udarim u bolide koji su se okrenuli. Pao sam pet ili šest mesta. Posle toga sam se probijao. Osećao sam se sjajno, gume su bile sjajne, tempo je bio jak. Prišao sam Pjastriju sa unutrašnje stane, ne znam tačno šta se desilo, mislim da sam otpozadi udaren, to je bio trkački incident", naveo je on.

Trka u Las Vegasu vozila se prvi put od 1982. godine, a mnogi su uoči trke kritikovali organizatore i uslove.

"Bilo je mnogo dobrih prilika za preticanje i mislim da je Vegas, onima koji su bili negativni i govorili da je ovo samo šou bla, bla bla, pokazao da nisu u pravu", rekao je sedmostruki svetski šampion.

Hamilton se izvinio ekipi zbog loših kvalifikacija u subotu, u kojima nije prošao u treći deo.

"Ima snage u našem bolidu, ali ponekad je zaista teško izvući performanse", dodao je Hamilton.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve