Sport
21.05.2022. 23:15
Beta

Evroliga

Efes je prvak Evrope, a Micić MVP!

Vasilije Micić MVP 22.5.2022
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Efes je ponovo prvak Evrope! Turski klub je slavio u neizvesnoj utakmici, rezultatom 58:57, a heroj susreta bio je srpski plej Vasa Micić sa 23 poena i krunom u Beogradu!

"Neverovatan osećaj, ne želim da pričam previše o utakmici. Ponosan sam na igrače, ušli su u istoriju turske i evropske košarke. Zahvaljujem se Evroligi i Beogradu na sjajnoj organizaciji. Hvala i našim navijačima na podršci i hvala navijačima Olimpijakosa, iako nisu ništa osvojili", rekao je Ataman na konferenciji za medije.

Efes je ujedno postao tek treći tim koji je uspeo da bude bek-tu-bek šampion Evrolige u modernoj Evroligi. Pre njih su to uspeli Makabi (2004, 2005) i Olimpijakos (2012, 2013).

Za ovakav uspeh jedan od najzaslužnijih je Vasilije Micić koji je proglašen za MVP fajnal fora. Srpski reprezentataivac je igrao fantastično tokom čitavog turnira i zasluženo poeno ovu prestižnu nagradu. 

 

"Pre svega želim da čestitam saigračima, sjajno postignuće za nas. Ostao sam bez reči. Ne mogu da verujem da smo uspeli i presrećan sam. Nadam se da smo učinili naše navijače ponosnim", rekao je Micić.

Usledio je prekid konferencije, pošto su do Micića i trenera Efesa došli igrači turskog kluba u želji da proslave uspeh.

Micić je potom na pitanje kako uspeva da igra sjajno u završnici utakmica rekao da "pokušava da se snađe u trenutku, da čita igru i igra spontano".

Srpski igrač istakao je da mu je posebno drago što je do titule došao u Beogradu.

 

"Igrati u Beogradu i osvojiti sve ovo nemam šta da kažem. Mislio sam da je prethodni fajnal-for poslednji u Beogradu (2018.), ali hvala bogu pružila se još jedna prilika i ovog puta sam izašao uspešniji", rekao je Micić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve