Sport
30.12.2023. 22:35
Beta

Endi Marej

"Nedostaju mi Novak i Nadal"

endi marej, 20. 1. 2022.
Izvor: AAP / DAVE HUNT

Britanski teniser Endi Marej rekao je da mu nedostaje osećaj igranja protiv velikih rivala Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i da se nada da će protiv njih ponovo igrati u završnim fazama velikih turnira.

Nadal se za nekoliko dana vraća na teren, na turniru u Brizbejnu, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede, a Marej je protiv njega poslednji put igrao 2016. godine.

Marej, koji takođe igra u Brizbejnu, imao je poslednjih godina problema sa kukom zbog čega je dugo odsustvovao sa terena, ali je uspeo da se vrati među 50 najboljih na svetskoj rang-listi. Od 2017. godine protiv prvog tenisera sveta Đokovića igrao je samo jednom.

"Želeo bih priliku da ponovo igram protiv njih, idealno bi bilo u kasnijim fazama velikih turnira. Nedostajao mi je taj osećaj i što nisam imao tu priliku. Ne sećam se kada sam poslednji put igrao protiv njih", rekao je Marej, preneo je Skaj.

Marej je prošle godine igrao protiv Đokovića na mastersu u Madridu, a na istom turniru 2016. godine poslednji put igrao je protiv Nadala.

Marej i Nadal su danas objavili snimke zajedničkih treninga u Brizbejnu. Britanac će u prvom kolu igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Španac još ne zna ko će mu biti protivnik na startu turnira.

"To će biti dobar meč. Grigor je imao briljantnu sezonu. Igrali smo na Ju Es openu i lagano je pobedio, pa ću morati da igram zaista dobro, sigurno mnogo bolje nego tamo, ako želim da prođem dalje", naveo je 36-godišnji Marej.

Turnir u Brizbejnu počinje u nedelju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od pet najboljih teniskih duela 2023. Novakovih je... pogađate koliko?
Novak Đoković

Jednom rečju - car.

10.12.2023. 11:40

Od pet najboljih teniskih duela 2023. Novakovih je... pogađate koliko?

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je najbolji meč u 2023. godini, kao i tri od najboljih pet, saopštila je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) na zvaničnom sajtu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve