Sport
09.11.2021. 10:19
R.E.

NBA

Evo šta se zapravo desilo: Trenutak nakon kog je Jokić izgubio kontrolu (VIDEO)

Nikola Jokić
Izvor: AP / David Zalubowski

Umesto da ovog jutra pričamo o još jednoj sjajnoj partiji Nikole Jokića i konačno laganoj pobedi Denvera, okolnosti koje su se dogodile u samom finišu meča između Denvera i Majamija bacile su senku na sam rezultatl.

Razlog za to je naravno nesportski gest Nikole Jokića, o kojem bruji svetska košarkaška javnost.

Udaranje Markifa Morisa svakako nije potez koji priliči jednom MVP lige, ali pre svega nije u dometu sportskog ponašanja. Uostalom to je priznao i Nikola Jokić na konferenciji za štampu nakon utakmice. Srpski centar će za svoje ponašanje odgovarati. Ono što je za sada poznato jeste da će morati da plati novčanu kaznu, a preti mu i suspenzija od najmanje jednog meča. Tako da mu ne treba dodatno stajati na muku.  

Međutim, ako pažljivije pogledamo trenutak koji se dogodio nekoliko sekundi pre nego što je Nikola Jokić izgubio živce, videćemo da je upravo Moris prvi udario Jokića.

Jedan od poznatih NBA novinara, Ruš Vilijams sa "Ballislife", detaljno je "secirao" scenu. Naime, Markif je uleteo u desno koleno Jokića, koje je Nikola nedavno povredio. Uz to, brutalno je uleteo telom u MVP-ja NBA lige, koristeći i lakat.

Daleko od toga da ovo opravdava Jokićevo ponašanje, ali svako ko i malo prati NBA ligu zna koliko Moris može da bude "prljav" igrač. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve