Sport
11.10.2023. 04:00
Zoran Šećerov

Publika koju niko nema

Evroliga - svaka utakmica više od spektakla

Evroliga
Izvor: Shutterstock

Košarkaški zemljotres ponovo je zadesio Evropu. Odigrane su prve utakmice (5. i 6. oktobar) 24. “šampionata“ Evrolige, najprestižnijeg i apsolutno najuzbudljivijeg košarkaškog takmičenja na kontinentu. Ono pravo, međutim, tek dolazi.

Oktobar je kalendarski prenatrpan i za evropske velikane više nego izazovan. Rasporedom je predviđeno da se u desetom mesecu odigra čak pet kola nove sezone.

“Biće ovo najkvalitetnija Evroliga ikad odigrana“, preneo je košarkaškoj Evropi svoju prognozu Marko Pešić, direktor minhenskog Bajerna.

Nije jedini koji tako misli. Na startnoj crti je 18 ekipa: Alba, Anadolu Efes, Asvel,  Bajern Minhen, Barselona, Baskonija, Valensija, Virtus Bolonja, Olimpija Milano, Žalgiris, Makabi, Monako, Olimpijakos, Panatinaikos, Partizan Beograd, Real Madrid, Fenerbahče i Crvena zvezda. Titulu brani madridski Real, sa 11 titula najuspešniji klub ovog takmičenja svih vremena.

Jedan od kurioziteta jeste i taj da pobednički pehar krasi vitrine 22 evropska kluba. Među njima je i beogradski Partizan.

KK Split je jedini kome je uspelo da u nekim prošlim vremenima trijumfuje tri puta zaredom. Anadolu Efes prošle godine propustio je veliku  šansu da stane uz rame Splićanima.

Ono što iz fajla statističkih podataka ljubiteljima košarke u Srbiji i te kako prija jeste i podatak star skoro pola veka. Sa 99 poena Radivoje Korać apsolutni je rekorder po broju postignutih koševa (99) na jednoj utakmici (OKK Beograd - Alvik, 14. 1. 1965).

Rekord po broju gledalaca na jednom meču (22.565), bar prema zvaničnim podacima Evrolige, pripada beogradskim crno-belima (Partizan  -Panatinaikos, 5. 3. 2009). Ali, to je prošlost baš kao što je i priča da je nekadašnji igrač Crvene zvezde Stefan Jović još uvek nedostižan po broju asistencija (19) na jednom evroligaškom meču.

“Evroliga je takmičenje za koje ne možete unapred znati ko će ga osvojiti, ali mislim da bi trebalo pripaziti na Panatinaikos i Crvenu zvezdu. Oni su sklopili izuzetne timove“, poručio je uoči starta nove sezone Nikolo Meli, legenda italijanske košarke.

Da li je baš tako i ko su zapravo favoriti? Ako je verovati kladionicama, glavni kandidat za osvajanje najvrednijeg evropskog košarkaškog trofeja je madridski Real. Novu sezonu kraljevski klub dočekuje silno pojačan. U Vizik centar vratio se sjajni Fakundo Kampaco. Istina, otišli su Adam Hanga, Entoni Rendolf, Nejdžel Gos i Petr Korneli, ali u belom dresu su i dalje Edi Taveres, Srhio Ljulj, Džanam Musa, Serhio Rodriges, Rudi Fernandes... Ko njih ima u sastavu, ima i pravo da se nada novoj tituli.

“Jeste Real možda najveći favorit u priči za odbranu titule, ali košarka je sport u kome ništa nije unapred zagarantovano. Bez Taveresa i sa Taveresom u postavi, to nije isti tim. A i kad je on tu, Real nije nepobediv. Sezona je duga i naporna, igrače čeka velika potrošnja, videćemo ko će u svemu najbolje da se snađe“, uzdržan je  u prognozama legendarni Zoran - Moka Slavnić.

Sasvim je moguće da će Real kroz Evroligu razvijati i talenat

16-godišnjeg momka sa imenom Ismail Dianje. Briljirao je u derbiju protiv Barselone (devet poena i osam asistencija). Trener Čus Matea ozbiljno računa na usluge ovog supertalentovanog momka.

Velike šanse, što je samo na prvi pogled više nego iznenađenje, kladionice daju još Monaku Saše Obradovića, odnosno Panatinaikosu koji u trku ulazi ekstremno pojačan. U toj priči su još i istanbulski Fenerbahče, odnosno prošlogodišnji finalista Olimpijakos iz Pireja.

Bez obzira na to što su u trku ušli sa torbama prepunim optimizma, beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezde nisu u “klubu favorita“. Tim Željka Obradovića tek je deseti na listi klubova sa najvećim šansama za trijumf u Evrologi, a Zvezda Duška Ivanovića je na poziciji 11. Ali, to su samo predviđana kladionica. Stvarnost je ipak malo drugačija

Ligaški deo sezone završava se 12. aprila 2024. godine. Plej-in je na programu od 16. do 19. aprila, a plej-of startuje 24. aprila. Ukupno 34. kola velikih uzbuđenja. Fajnal-for igra se u terminu od 24. do 26. maja. Domaćin završnog turnira je Berlin.

Šta je plej-in? Do sada se nije igrao, od ove sezone biće deo najuzbudljivijeg takmičenja na kontinentu. Umesto dosadašnjeg pravila da prvih osam ekipa ide direktno u plej-of, ovog puta to pravo ostvariće samo prvih šest timova sa tabele. Ekipe plasirane od sedme do 10. pozicije preko plej-ina dobijaju šansu da se u doigravanju izbore za plasman među osam najboljih. Pošteno.

Evroliga je izašla u susret i trenerima. Od ove sezone dobili su pravo da pravilo čelendža koriste dva puta u toku utakmice uz napomenu da  u poslednja dva minuta susreta mogu da iskorite samo jedan čelendž bez obzira na to da li im je na raspolaganju ostao samo jedan ili oba.

Uz Istanbul i Atinu, Beograd je treći evropski grad koji će u novoj sezoni imati dva predstavnika u najkvalitetnijem rangu klupskog kontinentalnog takmičenja. Novost je to što će u novoj sezoni beogradski klubovi svoje rivale dočekivati u beogradskoj Areni, najvećoj dvorani na Balkanu. S razlogom, podatak da se oba kluba pre početka borbe za bodove prodala više od 15.000 ulaznica dovoljno govori sam za sebe. I, naravno, nudi logično objašnjenje zašto se Zvezda iselila iz legendarnog “Pionira“.

“Evroligi treba spektakl, a saka utakmica u Areni, bez obzira na to da li igra Partizan ili Zvezda, ove sezone biće i više od spektakla“, uverava profesor dr Vladimir Koprivica koji mnoge tajne košarke ima u malom prstu.

I crno-beli i crveno-beli sezonu čekaju nestrpljivo i čini se sa nikad više optimizma. Prošle godine Partizan je izborio mesto u Top 8 ali je imao i peh  da u toj priči za rivala dobije budućeg šampiona, madridski Real. Odigrano je pet nezaboravnih utakmica u kojima Real nije bio bolji, ali je imao više sreće.

“Da, definitivno u takmičenju kakvo je Evroliga, nadmetanju u kome je sve otvoreno, a ove sezone biće otvorenije nego ikad pre, uz kvalitet na terenu treba imati i dosta sreće“, uverava profesor Koprivica.

U novoj sezoni Partizan želi i više. Konkretno jedno od mesta u konkurenciji timova koji će jurišati na titulu. Sa Željkom Obradovićem na klupi to je sasvim izvesno i moguće.

U pauzi između dve sezone tim Željka Obradovića ostao je bez četvorice (Matijas Lesor, Dante Eksum, Janis Papapetru, Jam Madar) sjajnih košarkaša. Četvorka novajlija takođe je moćna. Predvodi ih povratnik među crno-bele, reprezentativac Ognjen Jaramaz. Pored njega još su stigli Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer i Mateuš Ponitka. Svi sa i te kako moćnim košarkaškim “si-vijem“. Ipak, među stručnjacima prisutna je polemika da li su crno-beli više dobili ili izgubili. Ko je bliži istini, pokazaće sezona. Kaminski nije Lesor, pogotovo kad je reč o skoku, ali razloga za neku veću brigu nema. Tim pre jer su ugovore produžili Kevin Panter (jedan od četvorice najplaćenijih igrača Evrolige), Zek Ledej, Aleksa Avramović i Džejmson Naneli. Željko Obradović, koji je za košarkaški svet najveća vrednost crno-belih, još računa na Savu Drezgića, Đorđa Jovanovića, Danila Anđušića, Tristana Vukčevića, Alena Smailagića i Balšu Koprivicu.

Navijači takođe veruju da će ovo biti sezona u kojoj će sve svoje kvalitete i u dresu Partizana iskazati čovek velikog srca, neumorni i uvek u šestoj brzini Aleksa Avramović, odnosno da će u narednim mesecima nespornu košarkašku vrednost u evroligaškim mečevima potvrditi Alen Smailagić i konačno možda i najveći potencijal tima, moguće i budući as NBA lige, Balša Koprivica.

“Partizan ima respektabilan tim, ali ne verujem da će ponoviti rezultat od prošle godine kada su ispustili veliku šansu da stignu do same završnice. To je prilika koja se ne događa svaki dan“, uveren je Zoran Slavnić.

Partizan ima još dva aduta u rukavu. Jedan je već pomenuti strateg bez mane Željko Obradović kome u Evroligi nema ravnog. Tu su naravno i navijači. Prošle sezone su i te kako značili timu, ove su namerni da ponude još i više. Prave paklenu atmosferu i na svoj način “uteruju strah“ svakoj od ekipa koje dolaze na megdan crno-belima.

Sasvim je moguće da će se Partizan u narednim danima i dodatno pojačati. Uostalom, posle uvodnih mečeva u ABA ligi i sam Obradović je tako nešto i najavio. Sezona je duga, dobrih igrača nikad nije dosta.

Da li Crvena zvezda ima pravo na optimizam i da li crveno-beli i zaista mogu da se domognu fajnal-fora ili bar Top 8 faze, što je podjednaka želja i kluba i armije navijača?

“I Zvezda je prošle sezone propustila šansu da napravi više. Sasvim je moguće da će to ovog puta da joj se vrati, da kad je o plasmanu reč napravi korak unapred. Mnogo je utakmica u sezoni,  Evroliga plus ABA mečevi, velika je to potrošnja, izazov. Videćemo ko će u svemu najbolje da se snađe“, govori Zoran Slavnić.

Činjenica je da crveno-beli u sezonu ulaze sa potpuno novim timom u odnosu na prošlu godinu kada je malo nedostajalo da se Beograđani nađu u Top 8 konkurenciji. Dva su velika razloga što nisu. Na startu su zabeležili jednu pobedu i šest poraza, što je bio povod za smenu “kouča“. Na klupu je seo Duško Ivanović. Sjajno je startovao, ali je u finišu, između ostalog i zbog toga što Fakundo Kampaco zbog administrativnih prepreka nije počeo da igra kad se to očekivalo, Zvezda posustala. Ostaće zabeleženo da je sezonu završila sa skorom od 17 pobeda i isto toliko poraza. Da se priča ne bi ponovila, napravljen je veliki zaokret. Ivanović je dobio zeleno svetlo da napravi tim po svom ukusu. Angažovano je 10 novih igrača. Dovoljno da se crveno-beli na sajtu Evrolige pojave kao klub koji je posle Panatinaikosa angažovao najviše novajlija. Na toj tabeli, koja ima posebnu dimenziju, treće mesto pripada Fenerbahčeu, četvrto Olimpiji iz Milana, a peto Efesu.

Zvezdu su letos napustili Luka Vildoza, Fakundo Kampaco, Džon Holand, Ben Bentil, Hasan Martin, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić, Stefan Marković, Nikola Ivanović, Miroslav Raduljica i Nikola Topić, megatalentovani košarkaš, koji je otišao na pozajmicu u Megu. Na spisku onih koji su stigli na Mali Kalemegdan su: Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Jago Mateus, Adam Hanga, Rokas Giedraitis, Dejan Davidovac, Majk Tobi, Nemanja Bjelica, Džoel Bolomboj, Marko Simonović.

Košarkaški znalci uveravaju da Zvezda trenutno ima jednu od najmoćnijih spoljnih linija među evroligašima. Takođe i veliki izbor kvalitetnih košarkaša na vanjskim pozicijama. Jedan od aduta je i šuterska moć skoro svakog pojedinaca od pozicije jedan do pozicije pet, plus dodatni kvalitet tima u kome dosta igrača može da igra na više mesta. Da je Duško Ivanović sve ovo ciljao praveći roster, dokaz su bile i neke prijateljske utakmice, odnosno eksperimenti sa petorkama kao što je onaj sa tri niska igrača ili onaj sa dva centra u petorci na parketu.

Ivanović trenutno u timu ima tri sjajna pleja (Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Jago Mateus), dva više nego pouzdana i iskusna košarkaša na poziciji dva (Nemanja Nedović i Branko Lazić), moćne košarkaše na poziciji tri (Rokas Giedraitis, Dejan Davidovac, Adam Hanga, Stefan Lazarević), krilne centre (Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Dalibor Ilić), odnosno pouzdanu centarsku liniju (Majk Tobi, Luka Mitrović, Džoel Bolomboj i Ognjen Kuzmić).

Pripreme su pokazale da Zvezda, uz maksimalnu koncentraciju, može mnogo. Takođe i da još uvek nije izlečena boljka zvana neizvesne završnice koje su crveno-bele prošle godine i te kako koštale. Ivanović je imao i mali problem što su se neki igrači, misli se na reprezentativce, kasnije priključili pripremama (Davidovac, Simonović, Tobi) odnosno što su povrede sprečile Teodosića i Nejpira da se uigravaju sa ekipom na turniru na Kipru, odnosno Bjelicu da bude u sastavu na startu sezone.

Ipak, svima je jasno da Zvezda trenutno ima kvalitetan roster i više nego dobar izbor dokazanih igrača za svaku liniju tima. Dovoljno da se na kraju trke nadje u TOP 8 fazi u kojoj nije igrala još od 2016.

“Prednost Partizana i Crvene zvezde u odnosu na rivale jesu njihovi treneri Obradović i Ivanović i, naravno, publika koju u Evropi nema niko“, tvrdi Vladimir Koprivica.

Zašto se Monako, prošle sezone četvrti na fajnal-foru, i ove sezone nalazi među kandidatima za najviši plasman. Činjenica je da se tim iz kneževine ozbiljno pojačao, ali bolje upućeni tvrde da je najveće pojačanje ostanak trenera Saše Obradovića koji će u novoj sezoni imati neuporedivo moćniji roster nego prošle godine. Među igračima bez dileme najveće pojačanje je Kemba Voker, jedan od najboljih NBA plejmejkera u poslednjoj deceniji. U Monako je stigao potpuno izlečen od povreda koje su ga sprečavale da napravi još vredniju karijeru s one strane bare.

Monako se ozbiljno pojačao i na centarskoj poziciji. Iz Virtusa je stigao Mam Žaite, 211 visoki atleta. Pojačanje na krilnoj centarskoj pozicije je dojučerašnji igrač madridskog Reala Petr Korneli koga odlikuju vrhunske šuterske sposobnosti. Sasvim dovoljno da Monako juriša na sam vrh.

Istanbulski Fenerbahče je i ovog puta među favoritima za osvajanje Evrolige. Prošla sezona nije bila uspešna, sada svi očekuju da se propušteno nadoknadi. Posebno je naoštren trener Dimitri Itudis. Sačuvao je kostur od prošle sezone i ozbiljno pojačao tim novim imenima. Najviše se očekuje od Jana Madara koji se na ružan način oprostio od Partizana. U Itudisovim sastavu biće još i Šanilija, odnosno Papajanis. Brazilski plej od koga se očekivalo najviše stigao je na pripreme povređen i pitanje je kad će se oporaviti. Radi se o Raulzinju Netu, što je veliki udarac za ekipu i pogotovo Itudisa od koga Turci traže da ponovi uspeh Željka Obradovića i osvoji Evroligu.

I drugi turski predstavnik doživeo je velike promene. Dvostruki uzastopni šampion (2021. i 2022) ostao je bez  trenera Ergina Atamana iza koga su fantastični rezultati. Za Efes više neće igrati ni sjajni Vasilije Micić koga će zameniti Darijus Tompson. Ekipu su još pojačali Derek Vilis i Tajrik Džons. Da li će to biti dovoljno za vrhunska ostvarenja, pokazaće se vrlo brzo.

Italijani mnogo očekuju od Virtusa. Leto je istina bilo obeleženo skandalima, ekipu je zbog neprimerenih izjava i optužbi na račun predsednika kluba morao da napusti sjajni stručnjak Serđo Skariolo. Na njegovo mesto stigao je  Luka Bjanki, nekadašnji selektor Italije.

Na parketu u dresu Virtusa, na najveću žalost navijača, više neće biti virtuoz među koševima Miloš Teodosić. Otišli su i Kajl Vims, Nikolo Menion, Mam Žaite, Ismael Bako, Mišel Ružer, Gora Kamara i Semi Ožele. Kao pojačanja stigli su Luka Bjanki, Bruno Maskolo, Džejlin Smit, Ognjen Dobrić, Akile Polonara, Devontej Kakuk, Brajant Danston. U klubu ponavljaju da su najviše izgubili odlaskom fantastičnog Teodosića i najviše dobili time što su u sastavu zadržali Toka Šengeliju.

S povelikim ambicijama,  čini se teško ostvarljivim, novu sezonu očekuje i Armani. Milanezi svoj optimizam grade na činjenici da su u svoje redove doveli sjajnog Nikolu Mirotića, prošlogodišnjeg MVP-ja lige. Stigao je i Ismail Kamagatea, najbolji mladi centar Evrokupa iz prošle sezone. Mnogo se očekuje i od dolaska Loa i Pojtersa. Još ako Šavon Šilds izdrži sezonu bez povreda, Armani će mnogima, ako ništa drugo, pomrsiti račune.

Iz konkurencije 18 najboljih izdvajamo još i atinski Panatinaikos. Razloga je bezbroj. Prvi je svakako taj što je PAO u pauzi uložio najviše u svoj tim. Dogodilo se i nešto što je koliko juče bilo nezamislivo. Kormilo atinskog kluba preuzeo je sjajni Turčin Ergin Ataman. A onda se u redove “zelenih“ doselilo još 11 košarkaša. I to kakvih. Potpisali su Kostas Adetokumbo, Aleksander Balcerovski, Džerian Grant, Kajl Gaj, Huančo Ernangomez, Matijas Lesor, Kostas Mitoglu, Dimitris Moraitis, Joanis Papapetru, Kostas Slukas i Luka Vildoza.

Posle svega na najvećem iskušenju biće u mnogo čemu sjajni turski stručnjak. Od njega se očekuje da osvoji Evroligu, u skladu s očekivanjima je i novac koji je dobio. Kako će 12 veličanstvenih ukomponovati u celinu, uigrati i pretvoriti u moćnu mašineriju, to samo on zna. Da će mu biti lako, neće. U pripremnim mečevima tim je igrao po principu “toplo-hladno“. A onda je došao na red debakl u Superkupu Grčke. Olimpijakos je pregazio večitog rivala - 75:51. Izveštači su podsetili i na podatak da se ne pamti da je neko od dva velika rivala ikada zabeležio seriju od 27:0. PAO se obrukao, a Olimpijakos je samo pokazao da prošle godine nije slučajno igrao finale Evrolige. Milutinov i društvo ponovo su u krugu najvećih favorita za evroligaški trofej.

U novu sezonu evroligaši su ušli pojačani sa nikad većim brojem  dojučerašnjih NBA igrača. Na sajtu Evrolige osvanula je i  TOP 10 lista NBA majstora, naravno prema učinku iz najjače lige sveta.

Po tom kriterijumu najveće pojačanje bez dileme je Kemba Voker koji je obukao dres Monaka. Reč je o nekadašnjem trećem strelacu NBA lige i četvorostrukom ol-star košarkašu. Danas ima 33 godine, u košarkaškom smislu nije ono što je bio, ali i dalje jeste vrhunski igrač sa nemerljivim iskustvom i još uvek preciznom rukom.

Serž Ibaka je u konkurenciji TOP 10 drugi. Košarkaš poreklom iz Konga, inače španski reprezentativac, posle 14 godina vratio se u evropsku košarku. Stavio je potpis na ugovor s minhenskim Bajernom. Na sajtu Evrolige predstavljen je kao jedan od najboljih defanzivaca NBA lige u 10 proteklih godina. Pablo Laso, novi trener Bajerna, uveren je da baš Ibaka može biti prvi šraf novog velikog projekta nemačkog kluba. 

Naša košarkaška publika Španca Huanča Ernangomeza pamti kao jednog od najzaslužnijih za trijumf španske reprezentacije na Evrobasketu 2022. Posle sedam godina igranja u NBA i on se vratio u Evropu i biće jedna od uzdanica Panatinaikosa.

Na TOP 10 listi su još i Frenk Kaminski (Partizan), Vili Ernangomez (Barselona), Džabari Parker (Barselona), Pi Džej Doužer (Partizan), Sterling Braun (Alba), Frenk Džekson (Asvel) i Marko Simonović (Crvena zvezda).

Od “srpskih pojačanja“ najbolje je ocenjen Frenk Kaminski. Momak ima srpske korene, ali pre dolaska među crno-bele nikada nije boravio u Beogradu ili Srbiji. Visok je 213  i u klubovima NBA lige proveo je devet sezona. Na draftu 2015. bio je deveti pik. Jedna od vrednosti koje poseduje jeste i odličan šut za tri poena.

Marko Simonović je na NBA 2020. bio 44 pik. U NBA ligi odigrao je samo 16 mečeva. Igra na poziciji centra i krilnog centra. Najviše je pokazao kao prvotimac Mege. Bez obzira na skroman NBA staž, već na startu u crveno-belom dresu, uverio je sve  da će mnogo značiti za ambiciozni sastav Crvene zvezde.

“NBA igrača dosta, po mom mišljenju i previše. Ono što sigurno znam to je da neće doprineti kvalitetu Evrolige. Da su toliko dobri, ne bi došli u Evropu“, iskren je Zoran Slavnić.

Zanimljivost je i to što prema pisanju nekih sajtova niko od NBA pojačanja nije u grupi 15 najbolje plaćenih košarkaša koji trenutno igraju u dresovima evroligaša.

Ko će biti novi šampion Evrolige, ne zna se. Ono što se zna jeste da će pobednik zaraditi 1,8 miliona evra. Više nego skromno. U to ime uveliko se radi na promeni formata koji bi klubovima doneo i veću finansijsku korist. Dejan Bodiroga kao prvi čovek Evrolige i novi izvršni direktor lige Paulijas Motejanasu, uveliko rade na promenama koje bi trebalo da zažive ako ne od leta 2024, onda najkasnije 2025. Šta je ideja?

Ubuduće najjače klupsko evropsko takmičenje trebalo bi da broji 24 ekipe umesto dosadašnjih 16 sigurnih. Prema nekim idejama “u igru“ bi se prvo vratila tri ruska kluba, dok bi  vajld-kartu dobio  Pariz basketbol.

Da bi novca bilo više i učešće isplativije, jedan od budućih evroligaša trebalo bi da bude i klub iz Dubaija. Istoimeni grad bi, navodno, već u leto 2024, organizovao fajnal-for. Karavanu evroligaša ubuduće bi se pridruživao i pobednik Evrokupa. Dva preostala mesta u Evroligi dobila bi pravo učešće naknadnom odlukom čelnika takmičenja. U igri za ove dve pozicije su i dva srpska kluba - Partizan i Crvena zvezda.

I sam sistem takmičenja bi u odnosu na dosadašnji, sasvim drugačije izgledao. Ideja je zapravo da se preuzme model NBA lige. U prevodu Evroliga bi u novom formatu imala Istočnu i Zapadnu konferenciju sa po 12 timova. Posle 22 redovna takmičarska kola, planiran je plej-of. Sve ovo, naravno, ne mora da bude kako je na startu priče zamišljeno.

Bilo kako bilo, ono što je sigurno jeste da će ljubitelji košarke uživati u utakmicama ovogodišnje sezone u koju svi klubovi ulaze sa istim ambicijama. Do završne faze, kazuje iskustvo, biće i uspona i padova forme, neočekivanih rezultata, velikih pomeranja na tabeli.

“Računajte na Real i Olimpijakos kao najveće favorite. Barselona je  Barselona, Panatinaikos uvek nameran da ostvari najviše. Monako teško može da ponovi rezultat iz prošle godine, ali može. Očekujem zapravo u Top 8 iste one timove koji su ovu fazu igrali i prošle godine plus jedno iznenađenje. Dovoljno da se evroligaške utakmice gledaju s uživanjem“, poručuje Zoran - Moka Slavnić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve