Sport
04.05.2021. 16:48
Tanjug

UEFA ponovo menja

Evropsko prvenstvo u fudbalu: Novo pravilo

UEFA
Izvor: Shutterstock

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će učesnicama Evropskog prvenstva biti dozovoljeno da na spisku igrača umesto 23 bude 26 fudbalera.

Kako se navodi u saopštenju, UEFA želi da omogući reprezentacijama, koje su oslabljene usled povreda ili koronavirusa da imaju više igrača na raspolaganju i zbog toga je povećala broj fudbalera koji mogu da učestvuju na truniru.

Na svakoj utakmici biće registrovana 23 fudbalera, računajući trojicu golmana, a selektor pred svaki naredni meč može da odluči koja tri igrača će taj susret posmatrati sa tribina.

Spisak od 26 igrača selektori moraju da saopšte do 1.juna, a promene na tom spisku moguće su do početka prve utakmice određene reprezentacije na turniru.

Do promene na spisku može doći samo u "slučaju ozbiljne bolesti igrača", pod kojom se smatraju igrači koji su zaraženi koronavirusom ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Posebna pravila važe za golmane, koji pre svakog meča mogu da budu zamenjeni nekim drugim golmanom, koji nije na spisku 26 igrača.

Evropsko prvenstvo na programu je od 11. juna do 11. jula.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Liga apsurda
Fudbal

Sponzorski fudbal

23.04.2021. 14:55

Liga apsurda

„Ljudi koji su odlučili da osnuju Superligu o fudbalu ništa ne znaju. Za njih je ova igra samo poslovna transakcija. Ne razmišljaju o drugima, već samo o sebi, i uopšte ne vide posledice svoje odluke. U ratu za fudbal koji predvode sponzori navijači će biti najveći gubitnici“, stav je Rija Ferdinanda, engleskog asa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve