Sport
24.05.2019. 18:46
R.E./Index.hr/Foto:Shutterstock

FEDERER OTKRIO ZAŠTO JE IZBEGAVAO ROLAN GAROS: "Šta uopšte radim ovde?"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Federer ne želi bespotrebno da povećava pritisak na samog sebe uoči početka Rolan Garosa. Legendarni Švajcarac se na Gren Slem na šljaci vraća prvi put nakon 2015. godine.

Federer je šljaku izbegavao u protekle tri sezone zbog operacije kolena koju je imao 2016. godine, a kasnije i zbog drugih povreda koje je morao sanirati, prenosi Index.hr.

Vratio se u 2016. godinu i objasnio šta se tada zapravo događalo.

"Trenirao sam na centralnom terenu neko vreme i onda sam se upitao šta uopše radim ovde. Leđa su mi bila u blokadi, koleno mi nije bilo u najboljem stanju, mogao sam odigrati najdalje do trećeg kola", rekao je Federer.

"Htio sam više vremena da provedem sa porodicom i prijateljima"

Ističe da je 2017. godine uoči Rolan Garosa trenirao dva dana jer je verovao da će moći da se pojavi u Parizu.

"Padao je sneg pa sam morao da treniram u zatvorenom... Iskreno, pitao sam se, treba li mi sve ovo? Nije problem trenirati svakog dana, ali u takvim uslovima... Dobro sam igrao te godine, osvojio sam Indian Vels i Majami, mislio sam da bih mogao da se odmorim. Prošle godine sam želeo da pauziram, između ostalog i zbog rođendana moje supruge. Hteo sam više vremena da provedem sa porodicom i prijateljima ", otkriva Federer.

Nije znao da kaže šta će biti sledeće godine.

"Je li mi ovo poslednji nastup u Parizu? Pa čuo sam da se opraštam još u Australiji. To nije moj plan, ove godine je tako, ne znam kako će biti sledeće", kaže Federer.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve