Sport
08.05.2023. 12:17
Beta

Osuda

FIFA je uz Vlahovića

FIFA
Izvor: Shutterstock

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino, osudio je vređanje igrača Juventusa Dušana Vlahovića i istakao da u fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kom drugom vidu diskriminacije.

Juventus je u Bergamu pobedio domaću Atalantu sa 2:0, a drugi gol postigao je Vlahović u devetom minutu nadoknade vremena.

Domaći navijači su krajem utakmice vređali srpskog fudbalera, uzvikivali su da je "ciganin", zbog čega je sudija na kratko prekinuo meč. Italijanski navijači tako vređaju fudbalere sa Balkana i Istočne Evrope, bez obzira na njihovi nacionalnu pripadnost.

"Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. To nije izolovan incident i pozivam nadležne organe da stogo kazne odgovorne", napisao je Infantino na društvenim mrežama.

"Fifa stoji uz Dušana Vlahovića, kao i uz svakog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kakvog drugog učesnika fudbalske utakmice koji trpi rasizam ili bilo koji drugi vid diskriminacije", dodao je prvi čovek Fife.

Infantino je istakao da žrtve takvih zlostavljanja moraju biti podržane, a počinioci propisno kažnjeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Majorka kaznila navijača koji je vređao protivničke igrače
1

Trogodišnja zabrana

22.03.2023. 11:13

Majorka kaznila navijača koji je vređao protivničke igrače

Fudbalski klub Majorka uručio je navijaču, koji je na rasnoj osnovu vređao igrače Vinisijusa Žuniora i Samjuela Čukvuezea, trogodišnju zabranu članstva u klubu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve