Sport
12.01.2023. 20:45
Beta

FIFA igrač godine

Svi su tu, samo Ronalda nema

Kristijano Ronaldo 21.12.2022.
Izvor: EPA / ABIR SULTAN

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo prvi put je izostavljen sa uže liste od 14 fudbalera za godišnju nagradu FIFA za fudbalera godine.

Ronaldo je osvojio FIFA nagradu prva dva puta kada je dodeljivana - 2016. i 2017. godine, a naredne tri godine je bio finalista. 

Nagrad je ribrendirana 2016. godine, nakon što se bivša FIFA nagrada za najboljeg igrača godine spojila sa godišnjom Zlatnom loptom.

Ronaldo je prošle godine završio na sedmom mestu u glasanju, kada je Robert Levandovski drugi put zaredom pobedio ispred Lionela Mesija i Mohameda Salaha.

Na spisku kandidata za nagradu su Argentinci Lionel Mesi i Hulijan Alvarez, Englez Džud Belingem, Francuzi Kilijan Mbape i Karim Benzema, Belgijanac Kevin de Brujne, Norvežanin Erling Haland, Marokanac Ašraf Hakimi, Poljak Robert Levandovski, Senegalac Sadio Mane, Hrvat Luka Modrić, Egipćanin Muhamed Salah i Brazilci Vinicijus i Nejmar.

Na listi za najboljeg trenera nalaze se Lionel Skaloni, Valid Regraui, Karlo Anćeloti, Didije Dešan i Pep Gvardiola.

Glasanje vrše kapiteni i selektori reprezentacija širom sveta zajedno sa odabranim novinarima, a postoji i onlajn glasanje koje traje do 3. februara.

Pobednici će biti proglašeni 27. februara na ceremoniji u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA, definitivno
Aleksander Čeferin, 6. 1. 2023.

Fudbal

06.01.2023. 15:09

Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA, definitivno

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin biće jedini kandidat za tu funkciju na izbornom kongresu koji će biti odražan početkom aprila u Lisabonu, saopštila je Uefa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve