Sport
28.01.2024. 12:30
Beta-AP

Barsa na prekretnici

"Na kraju sezone ODLAZIM sa Nou Kampa"

Barselona
Izvor: Shutterstock

Nakon poraza od Vilearela u španskom prvenstvu (3:5) Barselona je primila neočekivanu poruku.

Trener Barselone Ćavi Ernandez rekao je da će na kraju sezone napustiti Nou Kamp.

Bivši fudbaler Barselone i španske reprezentacije preuzeo je ekipu u novembru 2021. godine, nakon što je napustio katarski Al Sad.

Predvodio je Barselonu do titule u prvoj celoj sezoni na klupi 2022/2023, ali ekipa sada zaostaje 10 bodova za vodećim Real Madridom.

"Bio sam čovek kluba. Dao sam mu prioritet, čak ispred sebe. Dao sam sve što sam imao. I nastaviću to da radim kako bih navijače učinio ponosnim", rekao je Ćavi za BBC.

Ćavi, koji je osvojio 25 trofeja tokom igračke karijere sa Barselonom, napustiće klub 30. juna, uprkos tome što mu ugovor koji je nedavno produžio ističe sledećeg leta.

On je rekao da je odluku doneo posle razgovora sa predsednikom Đoanom Laportom, potpredsednikom Rafaelom Justeom i sportskim direktorom Dekom.

"Mislim da je klubu potrebna promena dinamike. Za dobro igrača, verujem da će da se oslobode. Igramo pod velikom tenzijom. Za dobrobit uprave, najbolje je da odem. Daću sve od sebe. Mislim da će sve to pomoći promeni dinamike. To je poruka koju bih voleo da pošaljem. Mislim da radim ispravnu stvar", naveo je 44-godišnji trener.

Ćavi je ovog meseca rekao da će "spakovati kofere" ako su igrači izgubili veru u njega, posle poraza od Reala 1:4 u Superkupu Španije. Ekipa je odgovorila sa dve uzastopne pobede, ali je u sredu izgubila od Atletik Bilbaa u Kupu kralja, a potom od Viljareala.

1
Izvor: Beta / AP / Joan Monfort

Ćavi je rekao da je "posao učinio svoje" i da je vreme da se povuče zbog mentalnog zdravlja.

"U Barseloni se uvek osećate kao da niste cenjeni, da vas maltretiraju, tako klub funkcioniše. U pogledu mentalnog zdravlja, to je teško. Ja sam pozitivan momak, ali nivo baterije se troši i u jednom trenutku shvatite da nema svrhe da ostanete", dodao je.

On je izrazio nadu da će objava o odlasku pomoći situaciji do kraja sezone, pošto ekipu čeka i dvomeč protiv Napolija u osmini finala Lige šampiona.

"Neću promeniti odluku čak i ako osvojim Ligu šampiona. Reći ću igračima. Ja sam najodgovorniji pa će igrači konačno moći da osećaju slobodu. Ne vodi me materijalno, već moje srce. Mislim da je ovo najbolje za klub. Ne želim da budem problem, nego rešenje i verujem da ću od sada do juna i dalje biti rešenje", rekao je Ćavi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve