Sport
13.11.2022. 09:34
Beta

Svetozar Mijailović

FK Crvena zvezda ne menja predsednika

Terzić i Mrkela
Izvor: BETAPHOTO / Ivica Veselinov

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Kako je saopšteno iz Zvezde, glaslo je ukupno 844 birača, na biračkom mestu ili elektronskim putem. Opcija "za" dobila je 741 glas, opcija "protiv" dobila je 95 glasova, a bilo je osam nevažećih listića.  Nakon završenih izbora potrebno je da predsednik Skupštine sazove sednicu najkasnije u roku od 15 dana nakon izbora predsednika kluba. Mijailović je bio i na mestu predsednika kluba kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine.

U prethodna dva mandata kao predsednik kluba od 2014. godine, Zvezda je osvojila šest titula i dva Kupa, od čega dve duple krune

Takođe, crveno-beli su igrali šest puta u grupnoj fazi evropskih takmičenja, od čega u dve Lige šampiona i četiri u Ligi Evropa.

Uloženo je u infrastrukturu i funkcionisanje Omladinske škole, što je donelo učešće u četiri juniorske Lige šampiona, kao i promociju velikog broja mladih fudbalera. Takodje, došlo je do finansijske stabilizacije i uspona kluba, navodi se u saopštenju. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić ima novu funkciju
Crvena zvezda

Crvena zvezda

24.05.2022. 14:29

Zvezdan Terzić ima novu funkciju

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić jednoglasno je izabran za predsednika upravnog odbora Sportskog društva crveno-belih.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve