Sport
17.02.2023. 17:20
Beta

Saopštenje

Zvezda odgovorila Partizanu: "Nismo saglasni da se derbi igra 2. marta"

1
Izvor: Beta / MN PRESS / IVICA VESELINOV

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da nije saglasan da utakmica, 24. kola Superlige Srbije sa Partizanom bude odigrana 2. marta.

Crveno-beli su naveli u saopštenju da je na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja Fudbalskog saveza Srbije, 24. kolo Superlige na programu 1. marta i da tada treba da se odigra 169. "večiti" derbi sa Partizanom.

"Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima. Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu", navodi se u saopštenju Zvezde.

Partizan je prethodno saopštio da je Zajednica Superlige 14. februara odredila da će se derbi igrati 2. marta i da je Zvezda samoinicijativno promenila termin.

Crno-beli traže da se utakmica igra 2. marta pošto bi u suprotnom protivnik imao dan više odmora jer Partizan 26. februara igra revanš baraža za osminu finala Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa, tri dana kasnije meč protiv Radničkog 1923, a posle toga sledi "večiti" derbi.

Crveno-beli ne haje za gust raspored.

"U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti", navela je Zvezda u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kako možete da dobijete besplatnu ulaznicu za 169. večiti derbi
Zvezda i Partizan derbi

Crvena zvezda

15.02.2023. 19:00

Evo kako možete da dobijete besplatnu ulaznicu za 169. večiti derbi

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je u sredu da će navijači koji kupe ulaznicu za predstojeći meč protiv Čukaričkog dobiti i besplatnu kartu za 169. "večiti" derbi protiv Partizana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve