Sport
26.04.2023. 20:56
Beta

Miroljubivo

"Nikom ništa" u 170. "večitom derbiju" (FOTO)

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 0:0 na stadionu u Humskoj u utakmici 32. kola Superlige Srbije.

Meč je odigran bez prisustva publike, pošto je domaći klub kažnjen zbog navijačkih nereda na utakmici sa Čukaričkim na Banovom brdu.

Bio je to tek drugi "večiti derbi" u istoriji koji je odigran pred praznim tribinama.

Crveno-beli, koji su za vikend potvrdili šestu uzastopnu titulu, na prvom mestu imaju 86 bodova, dok je Partizan četvrti sa 58 bodova.

Partizan je prvi zapretio kada je u četvrtom minutu posle kornera glavom pored gola šutirao Igor Vujačić.

Nije se dugo čekalo na prvu priliku gostiju, pošto je dva minuta kasnije udarac Milana Rodića završio pored stative.

Crno-beli su u 10. minutu uputili i udarac u okvir gola, nakon što je glavom iz kaznenog prostora šutirao Rikardo Gomeš, a siguran na golu bio je golman Zvezde Milan Borjan.

Sve do 26. minuta nije bilo ozbiljnih šansi, a tada su priliku imali domaći igrači. Kvinsi Menig je prošao nekoliko protivničkih igrača, ušao u kazneni prostor i loptu poslao ka Fuseniju Dijabateu, čiji udarac završava preko gola.

Zvezda je bila bolji rival u završnici prvog poluvremena, a najbolju šansu imao je Aleksandar Katai u 42. minutu. On je pred golom došao do odbijene lopte, i zatim šutirao pored stative.

U drugom delu meča prvu šansu imao je igrač domaćeg tima Bibars Natho. Izraelski fudbaler je u 60. minutu, nedugo pošto je ušao na teren, šutirao sa desetak metara, ali je još jednu intervenciju upisao Borjan.

Crno-beli su nastavili sa napadima, i u 81. minutu uputili još jedan udarac u okvir gola. Dijabate je probio i poslao povratnu loptu ka Nemanji Joviću, koji iz šesnaesterca šutira slabo, a novu odbranu beleži golman gostiju.

Najbolju priliku Zvezda je imala u 86. minutu, posle prodora Stefana Mitrovića. On je poslao centaršut ka Osmanu Bukariju, koji iz blizine glavom pogađa stativu.

Promene rezultata u nastavku meča nije bilo.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Čukarički, dok Partizan gostuje ekipi TSC u Bačkoj Topoli.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Otet bivši igrač Partizana
Partizan

Mohamed Zabija

25.04.2023. 17:12

Otet bivši igrač Partizana

Mohamed Zabija, bivši fudbaler Partizana, otet je od strane ekstremstičke grupe u Libiji, a vest o njegovom kidnapovanju preneo je jedan tuniški novinar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve