Sport
20.01.2018. 17:00
R.E/ rs.n1info.com

FORMULA 1: Ferari predstavlja novi bolid

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavljanje novog Ferarija, zakazano je za 22. februar 2018, četri dana pred početak zvaničnih testova u Barseloni.

Konstruktorski tim prvi je koji je najavio predstavljanje novog bolida za narednu sezonu, a predsednik tima Serđo Markijone kaže da već sada vidi napredak u odnosu na bolid iz 2017. u kojoj je Fereri trku konstruktora završio na drugom mestu.

"Ako pogledamo gde smo počeli, sa onim što smo imali prošle godine, ove sezone napravićemo veliki iskorak", rekao je Markijone.

"Drugi deo prethodne sezone bio je, pa sjajan za izgradnju jakog karaktera. Naučili smo mnogo toga prethodnih šest meseci u pokušajima da napredujemo i to je najvažnija stvar. Od avgusta prošle godine, kada smo imali velike promene u organizaciji, imao sam puno poverenje u ove ljude sa Maurisijom Arivabenom na čelu i Matijom Binotom koji je bio zadužen za tehmičke stvari, znao sam da smo spremni za velika dela. Zaista smo verovali da možemo mnogo više, ali 2017. nismo uspeli da dosegnemo svoje ciljeve. To je takođe dovelo do nekih promena u organizaciji", dodao je Markijone.

"Sada već možemo da vidimo neke znake promena. Važno je da 2018. započnemo sa svim iskustvom i znanjem i da na pravi način vodimo organizaciju. Uopšte ne sumnjam da ćemo moći da se borimo za titulu", dodao je Markijone koji je naglasio i da ima apsolutno poverenje u Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena.

"Sebastijan Fetel je čovek koji sve proučava, preispituje sebe i svoju posvećenost, i nadam se da ćemo manje viđati njegovu emotivnu stranu. Mislim da je dovoljno naučio. Verujem, kao i do sada, da imamo obavezu prema ovim vozačima, da imamo obavezu da im damo automobil kojim će moćoi da se trkaju sa ostalima. Mislim da je Kimi Raikonen sjajan tip, sa sjajnim talentom u koji nikada nisam sumnjao. On je potpuno sjajan, u suprotnom ne bi mogao da dođe do pol pozicije na stazi kakva je ona u Monaku", kaže Markijone.

On je takođe pričao o problemima organizacije Formule 1, kao i  promeni pravila najavljenim za 2020/21. Ekipa neće imati problem da istupi iz takmičenja, zajedno sa drugim timovima, čak se pominje organizacija alternativnog takmičenja. Nije prvi put da Ferari pominje napuštanje ovog takmičenja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve