(FOTO) BEOGRAD DOČEKAO ZLATNU IVANU


Svečani doček svetske šampionke održan je u Atletskoj dvorani na Banjici. Nakon zvaničnog dela, mnogi mališani su imali priliku da se slikaju sa Ivanom Španović. Zbog hladnijeg vremena, doček je pomeren sa tradicionalnog mesta, balkona Skupštine Beograd. Španović je u nedelju, najboljim skokom od 6,96 – rekordnim ove godine u svetu, osvojila svetsko zlato i ispisala najveći uspeh srpske atletike u istoriji.

Medijima su se obratili Ivana Španović, Veselin Jevrosimović (Predsednik Atletskog saveza Srbije) i Goran Obradović trener. Prvi se medijima obratio Jevrosimović, on je izrazio zahvalnost za istorijski uspeh postignut u sportu. Čestitke su upućene bile i Goranu Obradoviću, koji je svojim radom i trudom, doprineo da Ivana postane svetski šampion.

Nakon njih, obratila se i Ivana.

“Hvala što ste mi ovaj dan učinili još sjajnijim. Trudila sam se da iskreno prikažem emocije i želja mi je da svaki put kažem nešto drugo posle osvajanja medalja, a bilo ih je 10… Suština je ta da ne prestajete da verujete i da razmišljate o konstantnom napretku. Samokritika nas je dovekla do toga da imamo ovu medalju. Sa ovim ne završavamo nešto, otvaramo niz zlatnih medalja. Ovo je ispunjenje sna. Koliko puta mi je zlato izmaklo, sada je došlo u pravo vreme. Znala sam šta sam morala da uradim kako bih došla do njega, koliko sam se trudila da ga osvojim. Ovo je jedna celina, hvala vam na konstantnoj pažnji. Nadam se da će ova medalja da inspiriše, da snovi jesu ostvarljivi, ali da mora puno da se radi i da verujete u uspehe”, rekla je Ivana Španović.

Osvrnula se i na trenutak, kada je Britni Ris preuzela vođstvo.

“Nije to bilo prvi put, znala sam šta je trebalo da radim. Pojavila sam se spremna, očekivali smo da treba skok od sedam metara za zlato. Ali, ispostavilo se da je 6,96 bio dovoljan za najsjanije odličje. Bilo je hladno i to je verovatno uticalo da ne bude dalji skok. Nisam imala pritisak da nešto moram, prevladala je samo želja da budem najbolja na svetu. Pre takmičenja sam razmišljala kako napasti Britni Ris i kako biti bolji. Osvrnula bih se i na Dijamantsku ligu, gde sam je pobeđivala. Ona je u mnogo nezgodnijoj situaciji, jer ona brani, a ja napadam. Nisam sebi dozvoljavala da mi to bude problem, znam koliko vredim”, završila je svetska šampionka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar