Sport
23.05.2023. 19:10
R. E.

Kazna FSS

Kolubara izbačena iz Superlige

fudbal
Izvor: Shutterstock

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, posle dojave UEFA, odredila je kazne za tri kluba.

"Na sednici Disciplinske komisije odlučivalo se o prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv Kolubare, Spartaka, Mladosti GAT i RFK Novi Sad, klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Superlige Srbije i Prve lige", navedeno je u saopštenju FSS.

FSS je zatim naveo da je Kolubari oduzeto devet bodova, zbog dva sumnjiva meča, što praktično znači da su izbačeni iz Superlige.

Naime, Lazarevčani su bili deseti na tabeli plej-ofa Superlige, ali su oduzimanjem devet bodova pali na poslednje mesto sa 29 bodova, dok novosadska Mladost ima 30. Ta dva kluba će bez obzira na rezultate u poslednjem kolu plej-auta igrati naredne sezone u Prvoj ligi Srbije, pošto Radnik i Javor imaju po 34 boda.

Disciplinski organi FSS naveli su i da su Spartak i Mladost GAT kažnjeni sa po tri miliona dinara, dok se za utakmicu RFK Novi Sad – Radnički NB obustavlja postupak zbog nedostatka dokaza.

Kolubara ima pravo žalbe na odluku FSS drugostepenom organu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda odbranila titulu prvaka Srbije
1

Superliga

22.04.2023. 20:11

Zvezda odbranila titulu prvaka Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu TSC u utakmici prvog kola plej-ofa Superlige rezultatom 4:1 (1:1), čime su odbranili titulu prvaka Srbije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve