Sport
26.05.2023. 03:23
Beta

Dupla kruna

Fudbaleri Zvezde osvojili Kup Srbije

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu u Kupu Srbije, pošto su večeras na stadionu "Rajko Mitić" u finalu pobedili Čukarički sa 2:1.

Čukarički je poveo u 21. minutu preko Marka Docića, da bi Zvezda do pobede došla golovima Aleksandra Pešića u 61. i 76. minutu.

Zvezda je tokom prvog poluvremena imala veći posed lopte, ali je bolje prilike stvorio Čukarički.

Prvu šansu gosti su imali u 20. minutu, kada je udarac Mohameda Badamosija završio na stativi.

Samo minut kasnije Čukarički dolazi do vođstva, pošto je kapiten Docić direktnim udarcem iz kornera savladao golmana Zvezde Milana Borjana.

Imali su gosti priliku da povećaju rezultat, ali je loptu posle šuta Nemanje Tošića sa gol linije izbacio Aleksandar Dragović.

Do kraja poluvremena Zvezda je imala inicijativu, a najbolja šansa za izjednačenje viđena je u 41. minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu lopta došla do Strahinje Erakovića, a njegov udarac na gol liniji zaustavlja Đorđe Ivanović.

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Čukarički, dok je u nastavku prvi udarac uputila domaća ekipa. Aleksandar Katai je iz daljine pokušao u 48. minutu, ali njegov šut odlazi preko gola.

Nastavili su crveno-beli da stvaraju prilike, da bi u 61. minutu stigli do gola. Posle brzo izvedenog kornera centaršut je uptuio Kings Kangva, a najviši u skoku bio je Pešić.

Ubrzo je Zvezda došla i do vođstva, nakon što je u 76. minutu loptu u prostor uputio Mirko Ivanić, a Pešić izašao sam pred golmana Nemanju Belića i savladao ga.

Čukarički je do kraja meča mogao do izjednačenja, a najbliži su bili u 81. minutu, kada je Docićev šut iz slobodnog udarca završio na stativi.

Zvezdi je ovo 27. titula pobednika Kupa, kao i treća uzastopna "dupla kruna".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve