Sport
04.05.2022. 22:11
Beta

Rat u Ukrajini

Fudbalski savez Rusije razmišlja o preseljenju u Aziju

Fudbal
Izvor: Shutterstock

Ruski fudbalski savez (RFU) razmišlja o pridruživanju Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC) nakon što je kažnjen od strane Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Mislim da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s medjunarodnih takmičenja bio bi katastrofa za ruski fudbal", rekao je bivši bokser, a sada zastupnik Dimitrij Pirog za Match TV, a prenela HINA.

Uefa je pre nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije. Ruskim klubovima neće biti dopušteno učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, muška reprezentacija je isključena iz Lige nacija, a ženskoj selekciji je zabranjen nastup na Evropskom prvenstvu.

Rusiji je zabranjena i kandidatura za domaćina evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Do sada je bilo nekoliko zemalja koje su zamenile konfederaciju zbog sportskih ili bezbedonosnih razloga - Australija iz Okeanije se preselila u Azijsku fudbalsku federaciju, dok su se Izrael i Kazahstan iz Azije preselili pod okrilje Uefa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I Marej se pridružio Nadalu i Đokoviću: Vimbldon nije fer
rafael nadal, 2. 5. 2022.

Rat i sport

02.05.2022. 07:43

I Marej se pridružio Nadalu i Đokoviću: Vimbldon nije fer

Britanski teniser Endi Marej izjavio je da ne podržava odluku organizatora Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim teniserima zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini, ali je istakao da nema "pravog odgovora na to pitanje".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve