Sport
12.11.2023. 17:35
R.E.

Poseta

FSS na Kosovu: "Stiže pomoć Savezu i klubovima" (FOTO,VIDEO)

fss
Izvor: FSS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović, u društvu predsednika FS Regiona zapadna Srbija i člana Izvršnog odbora FSS Nebojše Živanovića, posetio je u nedelju prostorije Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, kao i Fudbalskog kluba Trepča iz Kosovske Mitrovice.

Goste iz krovne organizacije dočekao je prvi čovek FS KiM Igor Uljarević, a razgovaralo se o stanju u kome se klubovi trenutno nalaze i mogućnostima razvoja klubova i škola fudbala sa ove teritorije, saopšteno je iz FSS.

"FSS je na poslednjoj sednici Izvršnog odbora doneo odluku da odvoji značajna finansijska sredstva za pomoć Savezu i klubovima sa Kosova i Metohije. Želja je da ta pomoć ne bude jednokratna, već sistemska i da bude usmerena direktno na klubove", rekao je Šurbatović.

Dodao je da su pored podele sportske opreme neophodne za normalno funkcionisanje i organizaciju takmičenja, u planu i razne novčane donacije koje će u dobroj meri olakšati rad svih struktura ovog regiona koji je u prošlosti iznedrio mnogo dobrih igrača i članova svih selekcija reprezentacije Srbije.

"Potičem sa ovih prostora i otac mi je pričao o vremenima kad je na tribinama stadiona Trepče bilo 40.000 ljudi. Nadamo se da će uskoro neki novi talentovani klinci krenuti stopama Mutibarića, Stolića, Mušikića, Miletovića, Krasića i ostalih asova. Veoma je važno da Fudbalski savez KiM ima stabilne izvore finansiranja, a najnovijom odlukom FSS godišnji budžet će biti višestruko uvećan", zaključio je generalni sekretar FSS.

Na kraju je istaknuto da će deca koja su članovi fudbalskih škola na Kosovu i Metohiji imati obezbeđeno mesto na tribinama stadiona "Dubočica" i priliku da pruže podršku reprezentaciji u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja se igra 19. novembra u Leskovcu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve