Sport
07.05.2019. 16:03
R.E./Index.hr/Foto: Printskrin

GODIN: Atletiko je moja porodica, ali gotovo je

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Diego Godin održao je danas u Madridu emotivnu pres konferenciju na kojoj se i službeno oprostio od Atletiko Madrida, piše Index.hr.

Legendarni kapetan je za Atletiko odigrao 387 utakmica, a preostale dve u prvenstvu biće mu poslednje za klub u kojem igra od 2010. godine, kad je došao iz Viljareala za samo osam miliona evra. Godin je ranije potpisao ugovor s Interom u koji se seli na kraju sezone.

"Hvala svima. Odlazim iz Atletika, ovo su moji zadnji dani ovde. Uh, teško je...", zastao je Godin i briznuo u plač.

 

"Atletiko za mene nije samo klub nego porodica i način života. Iskreno, nisam nikad razmišljao o ovom trenutku i teško mi je govoriti. Ovde sam odrastao i u igračkom, i u ljudskom smislu i neopisivo mi znače kako ovaj klub tako i ljudi u njemu. No vreme je za rastanak", rekao je 33-godišnji Urugvajac.

Godin nije produžio ugovor sa Atletikom jer se nije mogao dogovoriti oko uslova pa je prihvatio ponudu Intera.

"Imao sam prošlog leta na stolu ponudu Mančester Junajteda, ali sam je odbio jer sam još želeo ostati. I nije mi žao zbog toga. Završilo se jedno veliko poglavlje u mojoj karijeri i sad počinje novo. Ponosan sam na svaku minutu koju sam ovde odigrao", dodao je Godin.

S Atletikom je osvojio titulu prvaka španske lige 2014. godine postigavši gol u odlučujućoj utakmici na Nou Kampu. Osvojio je i Kup kralja, dve Evropa lige, a 2014. i 2016. gubio je finale Lige šampiona od Reala.

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve