Sport
24.11.2020. 15:37
R. E. / Index. hr

Grizman konačno progovorio o odnosu sa Mesijem i transferu u Barselonu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Antonio Grizman godinu i po dana nakon odlaska u Barselonu i posle toliko izloženosti kritikama konačno je progovorio. Treći najskuplji igrač u istoriji Barselone, za kojeg je Atletiku plaćena odšteta od 120 miliona evra, gostovao je kod Jorgea Valdana, velike zvezde Reala 80-ih.

Intervju koji je Grizman kasno sinoć dao za Valdana odmah je postao glavna tema u Španiji, a na današnjim naslovnim stranama  tamošnjih medija dominiraju njegovi najzanimljiviji delovi, piše Index. hr.

"Rekao sam da ću ćutati, ali dosta je bilo gaženja po meni"

"Na predstavljanju u Barseloni rekao sam da neću govoriti van terena, nego na njemu, ali mislim da je nakon toliko neopravdanih i teških kritika na moj račun vreme da postavim stvari na njihovo mesto. Predugo sam trpeo svakakve komentare na svoj račun i ružne stvari koje mi se događaju i odlučio sam da je dosta toga", tako je Grizman počeo svoje dugo očekivano izlaganje, koje je trajalo oko 40 minuta. Grizman je objasnio zašto ovo radi: "Kako bih svima pokazao da nemam nikakvih problema ni sa kim i da sam fokusiran samo na to da na terenu budem što bolji", prenosi Index. hr.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

"Umoran sam, tužan i depresivan zbog svega u Barseloni"

Međutim, on i Barselona su sve gori: "Umara me, žalosti i čini depresivnim svakog jutra da gledam i čitam loše vesti o sebi i ekipi. Proživljavamo teških godinu dana, ali uveren sam da imamo ekipu za velike stvari. To moramo da dokažemo na terenu, kao pojedinci i kao ekipa. Sigurno nam ne pomaže ni to što svakih par dana igramo i putujemo na drugi kraj Španije i Evrope, zbog čega imamo puno povređenih igrača."

Najintrigantnija tema, loš odnos Grizmana sa Mesijem, apsolutnim gazdom Barselone, detaljno je obrađena. Grizman je objasnio i zašto je 2018., godinu dana pre prelaska u Barselonu, izigrao dogovor s tim klubom i ostao u Atletiku, zbog čega je postao omražen kod navijača Barse, ali i kapetana ekipe.

"Leo mi je prvog dana rekao da sam ga s**bao"

"Prvog dana kada sam došao u Barselonu pričao sam s Leom. Rekao mi je da sam ga s**bao time što sam godinu dana ranije odbio da dođem u Barselonu i tako upropastio već dogovoreni transfer, zato što je on javno tražio od uprave da me dovede. Međutim, rekao mi je da je sada uz mene i to mi pokazuje svakog dana. Leo zna da ga jako poštujem i da mu se divim."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Rafael Marchante / POOL

"Moj ujak i bivši menadžer govore loše o Mesiju. Objasnio sam Leu da ne pričam s njima"

Međutim, ljudi koji se predstavljaju kao bliski Grizmanu, javno govore o očajnom odnosu Mesija i Grizmana, zbog čega je i Argentinac tražio objašnjenje od Francuza. On mu ga je dao, a sad ga deli i s javnošću: "Moj bivši agent Eric Olhats i ja nemamo nikakav odnos ni kontakt još otkako sam se oženio. Pozvao sam ga na svadbu, a on se nije pojavio i od tada nemam ništa s njim. Novinari ga uvek zovu za komentar o meni jer moji otac i sestra ne žele da daju izjave za medije. Moj ujak Emmanuel Lopes ne zna kako fudbal funkcioniše. Svaki njegov razgovor s novinarima izgleda tako da oni izvlače rečenice iz njega. Rekao sam Leu da nikako ne pričam s ujakom i da čak nemam njegov broj telefona."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA

"U Barseloni igram loše jer su se za manje od godinu i po dana promenila tri trenera"

Grizman opravdava sopstvene loše igre u Barseloni: "Za manje od godinu i po dana u Barseloni su se promenila tri trenera. Svaki je imao viziju potpuno različitu od prethodnika i kod svakog sam igrao različitu ulogu. Valverde me je stavljao na levo krilo, što nije moja pozicija. Kod Setiena sam igrao jednu pa bio rezerva drugu utakmicu. Moj otac ga je pitao zašto me tako tretira, ali ja nisam hteo da se meša. Nedavno je došao Kuman, pa vam je jasnije zašto nisam imao vremena na pravi način da se prilagodim saigračima ni oni meni. I onda još dođu problemi s upravom i smena predsednika, a novi predsednički kandidati samo raspravljaju jesam li ja pravi igrač za Barselonu. Mislim da to nije njihov posao."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve