Sport
03.12.2023. 10:36
R. E.

Srbija ima novu zvezdu

Međedović titulom na završnom turniru najavio velike stvari

1
Izvor: EPA / KEYSTONE / PETER SCHNEIDER

Mladi srpski teniser Hamad Međedović napravio je veliki uspeh osvajanjem titule na završnom turniru za igrače do 21 godine u Džedi.

Međedović je u finalu savladao Francuza Artura Fisa 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 i postao prvi teniser iz Srbije koji je osvojio NextGen završni turnir.

Mladi Novopazarac je na tako ušao u odbrano društvo, jer su do trofeja na tom turniru stizali Hjeon Čung, Stefanos Cicipas, Janik Siner, Karlos Alkaraz i Brendon Nakašima, koji su već napravili velike uspehe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

"Jako sam emotivan, ovo je neverovatan osećaj, pogotovo što sam na poslednjih nekoliko turnira gubio tako što sam propuštao meč lopte. Posle četvrtog seta sam se plašio da se to ne ponovi, ali uspeo sam da se probudim ponovo u petom setu i da dobijem", rekao je Međedović, koji je nedavno bio član Dejvis kup tima Srbije na finalu u Španiji.

Srpski teniser nije uspeo da okonča godinu u Top 100 na ATP listi (nalazi se na 110. mestu), ali je napravio rezultat koji će ga "pogurati" da u 2024. nastavi da grabi ka visinama.

"Ovo će mi sigurno dati mnogo samopouzdanja za 2024. godinu", naveo je 20-godišnji teniser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Međedović je u Džedi ostvario pet pobeda - nadigrao je Aleksa Mihelsena, Luku van Aša, Abudala Šelbajha, Dominika Štrikera i Artura Fisa, ali i osvojio ček od 514.000 dolara, što je više nego što je zaradio u celoj profesionalnoj karijeri.

Novak Đoković je osvojio završni turnir ATP sezone u Torinu, a Hamad Međedović podigao pehar na smotri najboljih mladih igrača... Srbija definitivno ne mora da brine za budućnost tenisa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vreme je. Vraćam se" (VIDEO)
rafael nadal

Rafael Nadal

01.12.2023. 17:01

"Vreme je. Vraćam se" (VIDEO)

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da će se vratiti takmičenjima u januaru na turniru u Brizbejnu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve