Sport
27.02.2024. 14:05
Beta

Hamilton

"I od roditelja sam krio da prelazim u Ferari"

1
Izvor: BETA/AP / Darko Bandic

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton toliko je bio tajnovit u vezi sa odlukom o prelasku u Ferari, da čak nije obavestio ni roditelje o tome.

Hamilton je iznenadio Formulu 1 odlukom da napusti Mercedes i od 2025. godine pređe u Ferari, uprkos tome što je prošlog leta produžio ugovor sa Mercedesom. Vest je objavljena 1. februara i smatra se najvećim transferom u istoriji Formule 1, ali i jednim od najvećih iznenađenja u sportu uopšte.

"Ni sa kim nisam razgovarao. Nisam rekao ni roditeljima sve dok nije trebalo objaviti vest. Dakle, niko nije znao. Stvarno sam želeo to da uradim za sebe. Morao sam da saznam šta bi za mene bilo najbolje", rekao je Hamilton za podkast BBC.

Jedan od najboljih vozača svih vremena potpisao je prošlog avgusta jednogodišnji ugovor sa Mercedesom uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, koju on nije prihvatio, pa će na kraju sezone napustiti ekipu za koju vozi od 2013.

Hamilton je o odluci obavestio direktora Mercedesa Toto Volfa dan pre nego što je transfer objavljen, na doručku u Volfovoj kući. Oni su bliski prijatelji otkako je 39-godišnji britanski vozač iz Meklarena prešao u Mercedes.

Hamilton je rekorder Formule 1 sa 103 pobede i 104 pol pozicije i deli rekord sa Mihaelom Šumaherom - sedam šampionskih titula.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve